Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Besvikelse byttes ut mot glädje då Anni Lindroos fick samtalet från landslaget – får köra sprinten i Lillehammer

Anni Lindroos.
Bildtext Anni Lindroos gör världscupdebut i Norge.
Bild: Tomi Mäkipää / All Over Press

Världscupen i längdskidåkning fortsätter under veckoslutet i Lillehammer i Norge. Anni Lindroos från Pargas IF som inte blev uttagen till världscupen i Ruka får sin chans i skatesprinten i Lillehammer, medan Iivo Niskanen fortfarande är borta från laget.

– Jag tycker att det ska bli jätteroligt att få göra min världscupdebut. Jag var lite besviken över att jag inte blev uttagen till Ruka och tyckte det var jobbigt att följa med tävlingarna. Men när beskedet kom att jag får åka skatesprint i Lillehammer var det jätteroligt, berättar Lindroos åt Yle Sporten.

– Där var världscup också förra året, så jag tittade på Youtube hur banan ser ut. Jag tror att banan kan passa mig bra, sade Lindroos.

Lindroos från Pargas IF är nöjd med säsongstarten trots att den klassiska skidtekniken ännu inte fungerat. I VM-tävlingarna i U23-klassen åks sprinten med klassisk teknik, och Lindroos tror att också den biten hinner falla på plats under vintern med flera gjorda skidkilometrar på snö.

– Säsongstarten var otroligt bra med en pallplats i den finländska cupen. I höstas när jag hade inflammation i mina fötter kunde jag inte springa och diagonala, så det påverkar väl fortfarande lite den klassiska åkningen.

– Den klassiska tekniken blir nog bättre och bättre bara jag får skidat mera. På rullskidor vill man fuska lite med sparken när man konstant har bra fäste, så det är svårt i början efter att man bytt till vanliga skidor, sade Lindroos.

Lindroos har en klar målsättning för världscupen i Lillehammer.

– Målet är självklart att ta sig vidare till heatskedet. Allt som kommer efter det är bonus. Jag vill nog åka skidor mera än en gång tre minuter, när jag nu far till Norge, säger Lindroos.

På programmet i Lillehammer finns förutom sprintloppen med fri teknik också 10 km med fri teknik och 20 km masstart med klassisk teknik. Iivo Niskanen som insjuknat i covid-19 saknas fortfarande från det finländska laget.

Finlands trupp i världscupen i Lillehammer:

Damer
Anni Alakoski, Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Jasmin Kähärä, Anni Lindroos, Katri Lylynperä, Hilla Niemelä, Kerttu Niskanen, Eveliina Piippo, Krista Pärmäkoski

Herrar
Juuso Haarala, Perttu Hyvärinen, Lauri Lepistö, Emil Liekari, Remi Lindholm, Lauri Mannila, Niilo Moilanen, Joni Mäki, Arsi Ruuskanen, Markus Vuorela, Lauri Vuorinen

Diskussion om artikeln