Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kamerun och Serbien bjöd på hejdlöst målkalas – det oavgjorda slutresultatet 3–3 en besvikelse för båda lagen

Serbien
Bildtext Serbien tog en livsviktig seger över Kamerun.
Bild: IMAGO/Sportimage/ All Over Press

Anfallsglad fotboll präglade matchen mellan Kamerun och Serbien där båda lagen behövde en seger efter att lagen förlorat sina första matcher. Slutresultatet 3–3 i en händelserik match var en stor besvikelse för båda lagen.

Kamerun hade petat sin stjärnmålvakt Andre Onana, som vaktade målet i öppningsmatchen mot Schweiz. Enligt nyhetsbyrån AFP handlade det om en disciplinär åtgärd.

Serbien inledde själva matchen vassare och skapade matchens första fina chans efter 10 minuters spel, men Aleksandar Mitrovic sköt bollen i stolpen. Endast några minuter senare hade Mitrovic ett nytt läge, men han sköt från närhåll bollen förbi målet.

I stället var det Kamerun som fick fira öppningsmålet. Vid en hörnspark i den 32:a spelminuten kunde Jean-Charles Castelletto från närhåll peta in 1–0 till Kamerun, vilket samtidigt var lagets första mål i hela VM-turneringen.

Castelletto gör 1-0 till Kamerun. - Spela upp på Arenan

Sedan kom Kameruns mörk stund. Under första halvlekens stopptid slog nämligen Serbien till två gånger och vände underläget till en ledning. Först fick Serbien en frispark som ledde till att Strahinja Pavlovic med en fin nick kvitterade till 1–1. Bara en liten stund senare gjorde Sergej Milinkovic-Savic redan 2–1 till Serbien, vilket var ställningen efter den första halvleken.

Serbiens Pavlovic kvitterar till 1-1. - Spela upp på Arenan
Sergej Milinkovic-Savic gör 2–1 till Serbien. - Spela upp på Arenan

Serbien slog till med ytterligare ett mål i början av den andra halvleken. Mitrovic som missade ett bar fina lägen i början av matchen lyckades till slut med målskyttet i den 53:e spelminuten, och förde upp Serbien i en 3–1-ledning.

Mitrovic gör 3-1 till Serbien. - Spela upp på Arenan

Men Kamerun som redan såg ut att vara ett slaget lag reste sig med två mål inom endast några minuter. Först reducerade inhopparen Vincent Aboubakar till 2–3 i den 64:e spelminuten, ett mål som godkändes efter VAR-granskning. Endast två minuter senare kvitterade Eric Maxim Choupo-Moting till 3–3.

Kameruns Aboubakar reducerar till 2-3. - Spela upp på Arenan
Kameruns Choupo-Moting kvitterar till 3-3. - Spela upp på Arenan

Flera mål sågs inte och matchen slutar 3–3, vilket är en besvikelse för båda lagen. Både Serbien och Kamerun får det svårt att avancera till utslagningsmatcherna. Inför kvällens match i G-gruppen mellan Brasilien och Schweiz har Brasilien och Schweiz tre poäng, medan Kamerun och Serbien är på en poäng efter två matcher. Serbien kommer ännu att möta Schweiz i gruppspelet medan Kamerun ännu ska spela mot Brasilien.