Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Kyrkslätts nya välfärdscentral ska samla alla tjänster under ett tak – så här ser det ut

Så här ser det ut i den nya välfärdscentral som öppnar dörrarna i Kyrkslätt torsdagen den 1 december.

Familjerådgivning, akutmottagning, missbrukarvård – så gott som alla vårdstjänster finns i den nya centralen. Kyrkslätt hinner ha verksamhet där i endast en månad, sedan tar välfärdsområdet över.

På torsdag den 1 december öppnar Kyrkslätts välfärdscentral, en ny byggnad där kommunen ska ha så gott som alla tjänster inom social- och hälsovården.

– Det känns jättefint att vi har ett nytt stort hus som är fräscht jämfört med våra gamla platser, som alla kommer att flytta under samma tak, säger Agneta Wikström som är flyttkoordinator.

Pauliina Churchill är glad över att det har satsats på ny utrustning och hon tror också att det är bra att samla vården på en plats.

– Klienten kan få bättre behandling eftersom personalen kan konsultera varandra om ärenden som berör patienterna. Så då tror jag att allting ordnar sig snabbare, säger Churchill.

Agneta Wikström och Pauliina Churchill står i en trappa i vårdcentralen.
Bildtext Agneta Wikström (till vänster) koordinerar flytten till den nya välfärdscentralen, medan Pauliina Churchill är sakkunnig för projektet.
Bild: Erik Sandström / Yle

Vi årsskiftet tar Västra Nylands välfärdsområde över ansvaret för vården och i samband med det också den nya välfärdscentralen. Om allting går som det ska så borde invånarna ändå inte att märka av övergången.

– Jag tror inte att klienterna kommer att märka någon skillnad. Det handlar mest om att personalen får en annan arbetsgivare, säger Churchill.

Kommunen har sålt själva fastigheten till en privat aktör och hyr lokalerna.

Här kan du se några bilder från den nya centralen:

Diskussion om artikeln