Hoppa till huvudinnehåll

Yle Fem

Parförhållande vädrat i baksätet av en taxi

Från 2015
Uppdaterad 17.11.2015 10:25.

Alice och Magnus har varit tillsammans i snart tio år och befinner sig i ett förhållande som står och väger. "Ska det verkligen vara vi resten av livet?". Paret tillhör den klimatsmarta generationen som gjort ett medvetet val att inte ha någon bil, men de har svårt för kollektivtrafik och hinner aldrig hinner cykla. Därför åker de alldeles för mycket Taxi.

I serien får vi i åtta avsnitt följa det neurotiska parets taxiresor till bland annat jobbet, parterapeuten och en begravning. Omständigheterna skiftar men Alice (Jennie Silfverhjelm) och Magnus (Andreas T Olsson) lämnar aldrig baksätet.

Magnus är violinist i Sveriges Radios Symfoniorkester. På fritiden är han hypokondriker och kassör i Radiosymfonikernas artistklubb, skyddsombud på Berwaldhallen, aktiv i bostadsrättsföreningen och en rad andra förtroendeuppdrag. Alice arbetar som redaktör på Vi Föräldrar, men börjar tycka att det är problematiskt eftersom hon nog inte har lust att skaffa egna barn. Hon drömmer om att jobba på tidningen Vi eller Allt om Mat.

Relationskomedi på flera plan

Alice och Magnus tycker väldigt mycket om varann, men tycks ha glömt bort varför. Deras olika yrken påverkar liksom bådas oförmåga att fungera under stress. Håller de på att glida isär eller är det så att de kanske håller på att glida ihop igen?

Taxi är en relationskomedi på flera plan. Det är en relationskomedi på det klassiska viset paret emellan men också om deras relation till det uppskruvade samhälle som de är med och skapar. Dessutom handlar det om deras relation till taxichauffören och dennas ögon på paret.

Taxi
Yle Fem måndagar kl. 20.30, seriestart 16.11.2015
8 avsnitt (á 13 min)
30 dagar på Arenan

Regi: Felix Herngren
Manus: Andreas T Olsson.
Produktion: FLX för SVT Flow / Samproduktion