Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Passningspoäng för Puljujärvi då Edmonton vann – glödhet Marner tangerade klubbrekord: ”Nu finns mitt namn bland några otroliga spelare”

Jesse Puljujärvi alusti maalin, Craig Andersonilta huipputorjunta - Spela upp på Arenan

Målen lyser med sin frånvaro för Jesse Puljujärvi men i nattens match mot Chicago Blackhawks noterades han åtminstone före en passningspoäng. Puljujärvi spelade fram till Ryan Nugent-Hopkins som satte lagets andra fullträff.

I slutet av oktober gjorde Jesse Puljujärvi säsongens första och hittills enda mål i NHL. Efter det har han spelat 16 matcher utan att hitta nätet.

I nattens seger över Chicago plockade han dock säsongens femte passningspoäng. I mitten av andra perioden fick han pucken bakom kassen och hittade Ryan Nugent-Hopkins som satte in 2–0 för Edmonton.

Connor McDavid blev förste spelare den här säsongen att nå 40 poäng. Den noteringen fixade Edmontons lagkapten då han gjorde 3–1 i början av sista perioden.

Edmonton ledde som mest med tre mål då tio minuter återstod av sista perioden men det blev spännande på slutet. Laget släppte in Chicago i matchen men till slut lyckades Edmonton hålla undan och vann med 5–4.

Marner tangerade klubbrekord

Mitch Marner är glödhet i NHL just nu och då Toronto Maple Leafs besegrade San Jose Sharks med 3–1 gjorde han poäng för 18:e matchen i rad.

Den långa poängsviten är tangerat klubbrekord. Darryl Sittler (1977–78) och Eddie Olczyk (1989–90) har stått för samma bedrift tidigare.

– Det var speciellt och betyder mycket. Jag växte upp i den här staden och var en stor Toronto-supporter, nu finns mitt namn bland några otroliga spelare och det är väldigt speciellt. Det här var något som jag aldrig förväntade mig som barn och nu är det verklighet, säger Marner.

Under sin långa poängsvit har Marner stått för 7+17=24 poäng. Mot San Jose blev det ett mål. Han fastställde slutsiffrorna då en dryg minut återstod att spela.

– Vi är väldigt glada för hans skull. Han har varit otrolig under den här sviten och lett laget både i offensiven och i defensiven, säger Auston Matthews.

Toronto som gör en stark höst tog nu sin femte raka seger.

– Vi har ett stort självförtroende och känner att vi är där vi borde vara. Om vi hade startat säsongen bättre kanske vi hade varit ännu högre upp men det kunde också ha gått andra vägen. Mycket kan hända på 82 matcher men vi är nöjda med den här månaden, säger tränaren Sheldon Keefe.

Resultat:

Detroit–Buffalo 4–5 efter straffar
DET: Olli Määttä 0+0, +1, 18.25
BUF: Henri Jokiharju 0+0, -1, 25.51

Toronto–San Jose 3–1

Ottawa–NY Rangers 1–3
NYR: Kaapo Kakko 0+0, +/-0, 16.47

Chicago–Edmonton 4–5
EDM: Jesse Puljujärvi 0+1, +1, 11.45

Bildkälla: Viaplay

Diskussion om artikeln