Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Direkt: Svenska damerna favoriter i stafetten

Uppdaterad 01.12.2022 14:19.
Damernas stafett (svenskt referat) - Spela upp på Arenan

Torsdagens stafetter i världscupen i skidskytte har två skyhöga favoriter. De norska herrarna och de svenska damerna kommer att sopa bordet med motståndarna. Tio i topp är minimikravet för Finland.

På herrsidan är Norge i en klass för sig. Den norska kvartetten torde vara oslagbar med den uppställning som finns på startstrecket. Vetle Sjåstad Christiansen, Sturla Holm Lægreid, Tarjei Bø och Johannes Thingnes Bø kan avgöra stafetten redan i ett tidigt skede.

Utmanarna Frankrike, Sverige och Tyskland går en kamp om de övriga pallplatserna bakom Norge. Sverige är den enda som har en reell chans att utmana Norge i stafetten, men det kräver att svenskarna klarar sig utan reservskott.

Finland åker med uppställningen Jaakko Ranta, Tuomas Harjula, Tero Seppälä och Olli Hiidensalo. Ifjol var den bästa finska stafettplaceringen en nionde plats, året innan en sjunde plats.

Nu finns det chans att knipa en bättre placering än så. För att kunna vara nöjd med prestationen skall herrarna klara av att ta en placering bland de tio främsta. Allt bättre än sjätteplats är plus i kanten, utanför de tio främsta är definitivt ett misslyckande.

Herrarnas stafett startar klockan 11.45 och sänds i TV2 och på Arenan.

Herrarnas stafett (svenskt referat) - Spela upp på Arenan

Sverige dominerar på damsidan

På damsidan finns en nästan lika klar förhandsfavorit som på herrsidan. Linn Persson, Anna Magnusson, Hanna Öberg och Elvira Öberg kommer att vara oslagbara i stafetten. Bara ett totalt fiasko kan fälla Sverige i stafetten.

När Norge saknar Tiril Eckhoff och Marte Olsbu Røiseland så är de inte tillräckligt starka att utmana Sverige i kampen om segern.

Norge kan däremot tvingas kämpa om en pallplacering tillsammans med Frankrike och Tyskland. Även de säkert skjutande tjeckerna kan blanda sig i kampen.

För Finland finns alla chanser till en bra placering på hemmaplan. Suvi Minkkinen, Nastassia Kinnunen, Mari Eder och Erika Jänkä ska klara av att placera sig bland de tio främsta. Allt sämre än det är ett misslyckande.

Damernas stafett sänds direkt i TV2 och på Arenan med start klockan 14.25.

Damernas stafett (svenskt referat) - Spela upp på Arenan

Diskussion om artikeln