Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Gruppsegern ger ingen extra vila – nu sågar Argentinas förbundskapten spelschemat: ”Förstår det inte”

Uppdaterad 01.12.2022 10:15.
Scaloni gestikulerar, Messi går bredvid.
Bild: Javier Garcia/Shutterstock/All Over Press

Argentina är på rätt kurs igen efter premiärförlusten. Laget vann planenligt gruppen och spelar åttondelsfinal på lördag. Men den matchen kommer på tok för tidigt anser förbundskapten Lionel Scaloni.

Argentina var klar favorit i grupp C och en av hela VM:s största guldkandidater då mästerskapet inleddes. Laget darrade ändå i gruppspelet men tog sig vidare efter två raka segrar.

Som gruppetta betyder det att laget ställs mot Australien i åttondelsfinalen. Den matchen spelas på lördag kväll och det är förbundskaptenen Lionel Scaloni allt annat än nöjd med.

– Det är galet att spela igen efter drygt två dagar då man vinner gruppen, jag förstår det inte, säger han till den samlade pressen efter segern över Polen.

– Vad är klockan nu, nästan ett på natten och det är torsdag. Fredag går åt till förberedelser och sen ska vi spela. Det är inget bra utgångsläge men det är lika för alla. Vi vinner ändå gruppen och då borde vi få mer vila.

Se Argentinas mål då laget säkrade gruppsegern! - Spela upp på Arenan

Scaloni vill inte se Argentina som favoriter

Argentina kommer att gå in i åttondelen som massiv favorit. Scaloni höjer ändå ett varningens finger för Australien.

– Alla matcher är svåra och den som tror att det kommer att bli lätt mot Australien har fel, säger han och medger att man inte har så bra koll på motståndet men att det kommer att prioriteras från och med nu.

Han vill också tona ner förväntningarna på att Argentina ska gå hela vägen.

– Vi är inte favoriter. Om ni tror att vi ska vinna hela VM bara för att vi vann den här matchen så har ni fel, säger han.

”Nu börjar ett nytt VM”

Lagkaptenen Lionel Messi har ändå stora förväntningar på det kommande slutspelet.

– Nu börjar ett nytt VM. Förhoppningsvis kan vi fortsätta där vi avslutade i den här matchen, säger han.

Han håller ändå med om att Argentina måste vara fokuserat till 100 procent då laget möter Australien.

– I matchen mot Saudiarabien fick vi uppleva att alla motståndare kan göra bra insatser och vinna. Oavsett motståndare så kan det bli utmanande, säger han.

Diskussion om artikeln