Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Polisen har gripit en person för mordet på brevbäraren i Vanda – anmälde sig själv och erkände

Minnesljus i Myrbacka vid platsen där postutdelaren dödades.
Bildtext Brevbäraren mördades på gården i ett höghusområde.
Bild: Kristiina Lehto / Yle

Polisen har under torsdagen gripit en man misstänkt för mord. Den som tidigare både greps och släpptes förekommer fortfarande i utredningen.

Polisen har gripit en person misstänkt för mordet på en brevbärare i Myrbacka i Vanda den 17 november. Personen anmälde sig själv till polisen och erkände brottet.

Personen är skäligen misstänkt, vilket är den längre misstankegraden.

”Vi fortsätter utreda. Nu ska vi ta reda på hur den här personen är inblandad i det här och var den här personen rörde sig under natten då våldsdådet begicks”, säger kriminalkommissarie Tero Tyynelä enligt ett pressmeddelande.

Det var på efternatten som en brevbärare misshandlades svårt då hon delade ut post i ett höghusområde i Myrbacka. Hon dog senare på sjukhuset. Brottsrubriceringen är mord.

Polisen har tidigare både gripit och släppt en annan person för mordet, en man från Helsingfors. Han förekommer fortfarande i utredningen och polisen försöker reda ut var han rört sig under natten.

Polisen i Östra Nyland ber fortfarande om tips från allmänheten. Ta kontakt med låg tröskel, skriver polisen i pressmeddelandet.

Uppdaterad 1.12.2022 klockan 12:58 med tillägget att den nu gripna personen är skäligen misstänkt för brottet.