Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Sjundeå IF vann över Kyrkslätt IF i FM-serien i handboll

Sjundeå IF tog en klar seger över Kyrkslätt IF i damernas FM-serie i handboll. Matchen slutade 25-19 till Sjundeå IF. I paus var ställningen 11-6. Matchen spelades på onsdag kväll i allaktivitetshallen i Sjundeå..

Sjundeås Mariela Lönnqvist gjorde flest mål i matchen, nio stycken. Det var ändå lagkamraten Saga Narkiniemi som utsågs till matchens bästa spelare. Kyrkslätts Jessi Laasio gjorde sex mål i matchen.

Relaterat

En spealre hoppar in i målgården och skjuter.

Matchprogrammen för slutserierna i handbollsligan är klara

BK-46 inleder övre slutserien i handbollsligan i hemmahallen i Karis mot Helsingfors IFK 11.2. Sjundeå IF som spelar i den nedre slutserien börjar en vecka senare (18.2) mot Dicken från Helsingfors. Också SIF börjar serien i hemmahallen.

I båda slutserierna spelas dubbla serier, vilket betyder sex matcher för varje lag i den övre slutserien. I den nedre spelar lagen fyra matcher.

De två bästa lagen i den övre slutserien går direkt till semifinal, de två övriga lagen spelar kvartsfinaler mot de två bästa lagen i nedre slutserien.

Matchprogrammen finns på Handbollsförbundets webbplats.

Sverige gör Danmark sällskap i VM-semifinalerna

Frankrike, Sverige, Spanien, Danmark. Där är de fyra bästa nationerna i årets VM i handboll för herrar.

Spanien och Danmark blev semifinalklara tidigare på onsdagen, och i kvällsmatcherna gjorde Frankrike och Sverige dem sällskap till medaljspelen.

Inför den fanatiska hemmapubliken vann Sverige över Egypten med 26–22 och avancerade bland de fyra bästa.

I fredagens semifinal möter Sverige regerande OS-mästaren Frankrike, som slog Tyskland i sin kvartsfinal.

Också i den andra semifinalen spelar ett nordiskt land i och med att Danmark krossade Ungern med 40–23 i sin kvartsfinal. Det var inte långt ifrån att även Norge hade varit med i medaljmatcherna, men Spanien var bättre med 35–34 efter tillläggstid.

OS-tvåan Danmark möter alltså OS-trean Spanien i den andra semifinalen.