Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Christoffer Strandberg får egen humorshow: ”På något magiskt sätt har en sak bara alltid lett till en annan”

Från 2022
Uppdaterad 02.12.2022 15:54.
Christoffer Strandberg i en grön kostym.
Bildtext Christoffer Strandberg har blivit känd för hela finska folket genom tv-program som Putous, Masked singer och Tanssii tähtien kanssa. Nu planerar han sin egna show på Nelonen som får premiär i mars 2023.
Bild: Nelonen Media

Christoffer Strandberg är utan tvekan en av Finlands starkast lysande stjärnor just nu. Nästa år ser hans egna humorshowskoncept dagsljuset.

Från oförglömliga roller i Putous till vinst i Dansar med stjärnor och debut som teaterregissör för Duvteatern. Christoffer Strandberg har verkligen tagit Finland med storm de senaste åren.

Frågar man Strandberg själv har varje steg på vägen känts som en naturlig fortsättning på det föregående.

– På något magiskt sätt har en sak bara alltid lett till en annan. Det har det gjort sedan jag var tonåring och började uppträda på fester här i västra Nyland, säger Strandberg.

Christoffer Strandberg om nya showen, mediabranschen och favoritchokladen

22:02

Humorprogram som en hemmafest

På våren nästa år kulminerar karriären i Strandbergs egen humorshow, som han varit med och skapat från grunden. Ett spännande hopp ut i det okända, säger han.

– Nelonen tog kontakt och frågade vad jag skulle vilja göra om jag började jobba med dem. Jag svarade att jag vill vara med och skapa mitt eget program, som inte följer något existerande koncept eller mönster.

– När jag genast fick ett ja insåg jag att det var en chans jag bara inte kunde låta passera.

Strandberg säger att dagens medievärld tvingar tv-skaparna att tänka om gällande sina koncept: det som funkade förr funkar troligtvis inte mera.

– Tv är inte längre mediet som är mest aktuellt. I stället för att behandla veckans samtalsämnen vill vi skapa dem.

– Det ska kännas som att komma på fest hem till mig, så där som att det har satsats lite för mycket, skrattar han.

”Genuin talang belönas”

Christoffer Strandberg är tacksam över att han fått så fina möjligheter att utvecklas under sin karriär. Han betonar att han själv tror på att det alltid lönar sig att vara genuin, även i arbetslivet.

– Visst existerar det inom branschen fall där man lite smickrar någon regissör för att få jobb och rör sig selektivt i vissa kretsar, men sådant spel klarar jag inte av och har heller aldrig inte riktigt förstått.

– Genuina människor och genuin talang belönas, det har jag själv fått se under min karriär.

Christoffer Strandberg.

Christoffer Strandberg är årets positivaste finländare

Strandberg: Titeln var en överraskning.