Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Kristina Kullas-Norrgård utnämnd till årets attitydpåverkare: ”Det är viktigt att alla ryms med i arbetslivet”

Kristina Kullas-Norrgård
Bildtext Teamledare Kristina Kullas-Norrgård har lång erfarenhet av att yrkesutbilda personer med funktionsvariationer.
Bild: Kim Blåfield / Yle

Kristina Kullas-Norrgård brinner för att var och en ska få en plats i arbetslivet. För sitt arbete med studerande med funktionsvariationer har hon av Funktionshinderrådet i Nykarleby utsetts till årets attitydpåverkare.

Utmärkelsen är ny och delas i år ut för allra första gången, och självfallet på Internationella funktionshinderdagen som infaller den tredje december.

Kullas-Norrgård, som är teamledare på Optimas yrkesutbildning med krävande särskilt stöd, har i 28 år jobbat med yrkesutbildning för personer med olika typer av funktionsvariationer. Att hon premieras för sitt arbete genom den nya utmärkelsen känns fint, säger hon.

– Det känns bra, jag blev både glad och rörd.

Kullas-Norrgård brinner för att integrera alla, enligt deras förutsättningar på arbetsmarknaden.

– Jag har ju förmånen att jobba med studerande med funktionsvariationer och vi har kommit långt i Finland, men såklart finns det hela tiden jobb att göra.

Ett viktigt steg på vägen har varit reformen kring den förlängda läroplikten. Nu får alla gå en andra stadiets utbildning och vid Optima är målsättningen att ge de studerande så goda förutsättningar som möjligt.

Min önskan är att varje person ska få ha ett sådant arbete där man trivs och mår bra och får prestera enligt sin förmåga

― Kristina Kullas-Norrgård

De studerande på skolan utbildas till bland annat lokalvårdare, köksbiträden, merkantil utbildning och djurskötare, samt inom bilbranschen. Utbildningen är treårig och samlar studeranden från hela Svenskfinland, ungefär hälften av dem kommer från södra Finland.

Kullas-Norrgård har en solklar strävan med sitt arbete.

– Min önskan är att varje person ska få ha ett sådant arbete där man trivs och mår bra och får prestera enligt sin förmåga. Det är viktigt att alla ryms med i arbetslivet.

Konjunkturen påverkar

Hon ser att det numera finns en öppnare attityd mot att ta in också anställda med behov av handledning på arbetsplatserna. Hon uppger att både den tillverkande industrin och offentliga sektorn har blivit duktiga på att se mervärdet i att sysselsätta personer som behöver stöd.

– Men det går i vågor beroende på konjunktur. Exempelvis pandemin ställde till det och gjorde att våra studerande hade svårt att komma ut på arbetsmarknaden.

Bland de utexaminerade placerar sig en del på skyddade arbetsplatser och en del på öppna arbetsplatser. Målsättnigen är att få allt fler i lönearbete.

Kullas-Norrgård tycker att det ligger i linje med gröna värderingar att också visa på tolerans mot mångfald på arbetsplatserna.

– Det handlar om dig och mig. Finns den goda viljan? Där börjar det om man vill vara med och skapa en bättre värld.

En av de som just nu studerar på Optimas yrkesutbildning med krävande särskilt stöd är Aaron Aaltonen.

Han går en merkantil utbildning och vill i framtiden gärna jobba på något kontor. Snart bär det för Aaltonen iväg på en första praktikplats, han ska jobba med vitvaror i Rusko nära Åbo, där han hoppas bli väl bemött av arbetsgivaren.

– Det jag väntar på att få göra är kundservice. Och så hoppas jag att jag får veta hur arbetslivet fungerar, säger Aaltonen.

Aaron Aaltonen
Bildtext Aaron Aaltonen studerar första året av tre och hoppas att han en dag hamnar hos en arbetsgivare som bemöter honom vänligt och med respekt.
Bild: Kim Blåfield / Yle

Aaltonen säger att det gärna får kännas spännande, men helst inte nervöst den dag han förhoppningsvis får en riktig arbetsplats. Arbetsgivaren får gärna vara positiv.

– Jag hoppas att jag hittar en bra plats där jag får börja så snabbt som möjligt.

För Aaltonen är det avgörande att han känner sig respekterad för den han är.

– Och så vill jag inte att man säger något fult som man kan bli sårad av.