Hoppa till huvudinnehåll

Sport

VAR-skärmen trycktes omkull och funktionär fick armbåge i nacken – ursinniga uruguayanerna riskerar jättestraff efter kaosartade VM-uttåget

Programmet är inte längre tillgängligt
Här brister det för uruguayanska spelare vid slutsignal - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Alla tiders avstängning är inte omöjlig efter de stökiga scenerna när Uruguay slogs ut ur VM. Jose Maria Gimenez gick knappt att stoppa i tumultet efter slutvisslan.

Av de 16 VM-lag som fick tacka för sig efter gruppspelet var det nog hos Uruguay som det kokade mest när ridån var ett faktum.

Det var nämligen en och annan uruguayansk stubin som var förbrukad efter slutsignalen mot Ghana, en match där det inte räckte med en 2–0-seger för Uruguay.

Edinson Cavani fälldes i slutminuterna i straffområdet utan påföljd. Det var förmodligen det som var spelarnas orsak till de häftiga protesterna efteråt.

Cavani fick gult för sina ord mot domaren Daniel Siebert. Det fick också lagkamraten Jose Maria Gimenez, som våldsamt försökte närma sig domarteamet trots att flera personer försökte hålla i honom. Veteranen Diego Godin försökte i sin tur riva domaren till sig.

– Känslorna rinner över. Det måste finnas gränser, sa den tidigare toppdomaren Jonas Eriksson i SVT:s studio.

– Vi vet att de är sådana. De borde straffas för det, för man måste respektera reglerna, kommenterade motståndarbacken Daniel Amartey för Expressen.

”De är tjuvar, de jävlarna”

Bestraffningar kan det mycket väl bli. Ett riktigt långt sådant kan nämligen bli aktuellt.

Blickarna riktas mot Gimenez aggressiva framfart efter slutsignal. Bilder visar hur backen under sin framfart mot domaren armbågar en matchdelegat i bakhuvudet.

Marca skriver att Fifa inlett en utredning. Mundo Deportivo menar att straffet kunde bli så långt som 15 matcher, om armbågen tolkas som våld mot en matchfunktionär.

Gimenez ord till tv-kameran kan dessutom komma att spela in.

– De är tjuvar, de jävlarna. Hör vad jag säger, spela in det! ska Atletico Madrid-försvararen ha fräst.

Luis Suarez domarilska hade inte lagt sig då han intervjuades efteråt.

– Fifa måste förklara sig, sa anfallaren, som själv stängdes av i nio matcher efter bitskandalen i VM 2014.

Efter att ha skällt ut domaren valde Cavani att ta ut sin ilska på VAR-monitorn. Klipp på hur han slår ner skärmen har blivit virala på sociala medier.

Diskussion om artikeln