Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Yle Sporten sänder: Skidskytteveckan i Kontiolax avslutas – hela fem finländare jagar Lisa Hauser

Uppdaterad 04.12.2022 14:57.
Jaktstart, damer - Spela upp på Arenan

Den första världscupveckan i skidskytte avslutas på söndagseftermiddagen med jaktstarter. I damernas tävling representeras Finland av en kvintett.

Damer jaktstart kl. 15.10

Finländare: Mari Eder, Suvi Minkkinen, Anastassia Kinnunen, Erika Jänkä och Venla Lehtonen.

De finska damerna stod för en glad uppvisning i sprintloppet. Alla fem finländare tog sig in bland de 60 främsta och därmed fick alla en plats i jaktstarten.

Fem finländare i en jaktstart hör definitivt till ovanligheterna. Mari Eder placerade sig bäst och startar som 19:e dam ut i spåret, 50 sekunder efter österrikaren Lisa Hauser. Suvi Minkkinen startar som 27:e, Venla Lehtonen som 40:e, Nastassia Kinnunen som 43:e och Erika Jänkä som 55:e dam.

Eder har chans till en placering bland de tio främsta, de övriga finländarna kämpar om världscuppoäng.

Jaktstarten är den jämnaste på länge då 24 damer åker iväg inom en minut, och samtliga 60 startar inom två minuter och sju sekunder. Med prickfritt skytte är det möjligt att klättra då marginalerna är så här små. Lisa Vittozzi, som verkar vara i storform igen, är kanske den största favoriten. Hon åker ut i spåret 17 sekunder efter Hauser.

Men sedan är kampen tuff om de övriga placeringarna. Elvira och Hanna Öberg kommer vi säkert att få se klättra i resultaten från 12:e respektive 18:e plats. Men räcker det till en pallplacering?

Diskussion om artikeln