Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Raheem Sterling åker tillbaka till England på grund av inbrott hemma hos Chelsea-stjärnan

Uppdaterad 05.12.2022 10:24.
Engelska spelare jublar.
Bildtext England besegrade Iran med 6–2 och en av målskyttarna var Raheem Sterling, andra från vänster.
Bild: IMAGO/Pro Sports Images/ All Over Press

Orsaken till att Raheem Sterling saknades från den engelska truppen mot Senegal är klar: ett inbrott hemma hos honom. Till råga på allt var hans familj, bland annat hans tre barn, hemma när inbrottet skedde.

Den engelske landslagsanfallaren Raheem Sterling åker hem till London från VM i Qatar – åtminstone momentant.

Orsaken är att beväpnade inbrottstjuvar brutit sig in i hans hem när hans familjemedlemmar varit hemma. Englands förbundskapten Gareth Southgate bekräftade saken efter söndagskvällens seger över Senegal, och säger sig ha full förståelse för Sterlings beslut att åka hem.

– Hans prioritet är att vara med sin familj och det stöder vi och ger honom så mycket tid som han behöver, säger Southgate efter 3–0-segern mot Senegal som säkrade England en plats i kvartsfinalen.

– Ibland är fotbollen inte det viktigaste, familjen måste vara prioritet nummer ett, säger Southgate enligt BBC.

Inbrottet lär ha inträffat på lördagskvällen. Sterling blev rejält chockad av nyheten och ville omedelbart åka hem och kontrollera hur det står till med hans tre barn.

Den 27-årige Chelsea-anfallaren fanns i Englands öppningselva i VM-matcherna mot Iran och USA och lyckades i målskyttet mot Iran.

Sterlings troliga frånvaro i de följande matcherna kommer att betyda ökat ansvar för bland andra Bukayo Saka, Marcus Rashford, Phil Foden, Mason Mount och Jack Grealish. Följande match är kvartsfinal på lördag mot Frankrike.