Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Pihlajalinna tar över vid Hangö hälsovårdscentral – välfärdsområdet upphandlade vården

En skylt på en byggnad där det står hälsocentral och ingång på både svenska och finska.
Bildtext Västra Nylands välfärdsområde har hand om vården från och med årsskiftet. Det blir ett privat bolag som har hand om läkar- och vårdtjänsterna i Hangö.
Bild: Malin Valtonen / Yle

Vårdbolaget Pihlajalinna kommer att ha hand om tjänsterna vid Hangö hälsovårdscentral från och med årsskiftet. Pihlajalinna tar över efter vårdbolaget Terveystalo.

Västra Nylands välfärdsområde konkurrensutsatte mottagningen vid Hangö hälsovårdscentral i höstas. Välfärdsområdets direktör Sanna Svahn har nu valt Pihlajalinna till serviceproducent.

Det innebär att Pihlajalinna kommer att ha hand om allmänläkartjänsterna och hälso- och sjukvårdstjänsterna vid Hangö hälsovårdscentral från och med årsskiftet. Upphandlingen är värd kring fem miljoner euro.

Pihlajalinna har sedan förr haft hand om läkartjänsterna vid Hangö hälsovårdscentrals vårdavdelning och de har också haft hand om läkartjänsterna inom hemvården och på stadens serviceboenden.

Både de ansvariga inom välfärdsområdet och Pihlajalinna försäkrar att Hangöborna kommer att få vård av god kvalitet efter årsskiftet. Pihlajalinna har från tidigare hand om hälsovårdscentralen vid Biskopsporten i Esbo.

Källor: Pressmeddelande från vårdbolaget Pihlajalinna + Hangö grundtrygghetsnämnds föredragningslista 8.12

Diskussion om artikeln