Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö

Stort tack till alla som hjälpt Strömsö att fira 20 år i rutan och tusen tack för alla foton – bilderna visar att det har byggts, pysslats och grejats intensivt i år

Ett bildcollage.
Bild: Collage: Yle/Marika Lytts-Råholm

Strömsös jubileumsår är snart slut. Det har varit ett intensivt år med 20-årskalas i somras, då över 4000 personer kom på besök och ett en timme långt jubileumsprogram i augusti.

Vår önskan var att fira med tittarna på olika sätt - det blev med kalas, med besök och med bilder.

Vi var lite nyfikna på hur vi lyckas med vårt uppdrag att inspirera till en kreativ fritid så i våras bad vi publiken skicka in bilder på vad det grejats med ute i landet. Hundratals bilder fick vi in och längst ner i artikeln hittar du ett urval av dem.

Folk påväg in i ett hus.
Bildtext Kön till Strömsövillan ringlade lång hela kalasdagen i somras.
Bild: Yle/Strömsö

I somras besökte också vi ett tiotal tittare som hade skickat in bilder på sina alster. Vi hälsade bland annat på hos Håkan Sjö i Jakobstad som hade snickrat ett par klaffbord enligt Jim Björnis ritningar och i Vasa träffade vi Paula Eteläperä-Saari som hade utvecklat Lee Esselströms strömsövante till greppsäkra chaufförsvantar. Det blev två inslag som har ingått i program under hösten.

Vi besökte Replot, Iskmo, Västerhankmo och Ylöjärvi - Spela upp på Arenan

Vi besökte Vasa, Jakobstad och Parkano - Spela upp på Arenan

Ett stort tack till alla som firat med oss

Tiden går snabbt när man har roligt, brukar det sägas för snabbt gick Strömsös jubileumsår - vi tackar alla som hjälpt oss fira! Fortsätt ändå gärna att skicka bilder på det som du grejar med hemma - vi kommer troligtvis att åka ut längs vägarna igen en vacker dag. Att träffa tittare hör nämligen till det roligaste vi vet.

Allt detta och lite till har Strömsös tittare grejat med under året som gått