Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Yle Sporten sänder: Norsk dominans i herrsprinten – har Tero Seppälä fått ordning på skyttet?

Uppdaterad 09.12.2022 15:17.
Sprint, herrar - Spela upp på Arenan

Johannes Bø visade i Kontiolax att han kommer att svårslagen i årets världscup. Värsta konkurrenterna har han i sitt eget lag. Dagens sprint kan bjuda på en norsk fest. Har Tero Seppälä fått ordning på skyttet?

Johannes Bø var ohotad i sprinten och jaktstarten i Kontiolax. Den trefaldiga världscupsegraren verkar igen vara i toppform. Då han även är klart snabbast i spåret har han till och med råd med en bom i dagens sprint och ändå vara med i segerkampen.

Den norska bredden är igen förbluffande och det är bara en tidsfråga när norrmännen kniper säsongens första trippelseger. Lægreid, Christiansen, Dale, Andersen och Tarjei Bø hittas alla bland de tjugo främsta i totalcupen.

Sebastian Samuelsson, Martin Ponsiluoma och Emilien Jacquelin är de tre som i sprinten kan bryta den norska dominansen. Men mycket hänger på deras skytte. För att utmana Bø krävs att de hålls borta från straffrundan.

Hiidensalo och Seppälä Finlands vassaste vapen

Av de finländska herrarna var Olli Hiidensalo piggast i Kontiolax. Sprintloppet förra veckan skuggades av lite för många bommar. Nu har han en ny chans att klämma sig in bland de 15 främsta.

Tero Seppälä hade en tung öppningsvecka på hemmaplan. Seppälä kämpade med darrigt skytte och lyckades inte ta placeringar bland de 30 främsta. De små teknikproblemen på vallen har man nu haft några dagar att fila på. Om skyttet faller på plats är Seppälä definitivt med bland de femton främsta.

De övriga tre finländarna Jaakko Ranta, Tuomas Harjula och Heikki Laitinen kämpar om en plats bland de 60 främsta och en plats i söndagens jaktstart.

Herrarnas sprintlopp börjar klockan 14.45 och sänds i TV2 och på Arenan.

Diskussion om artikeln