Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Brand härjar på stort köpcentrum nära Moskva – åtminstone en död

Häftig brand på köpcentrum i Ryssland - Spela upp på Arenan

Tidigt under fredagsmorgonen bröt en brand ut i ett av Rysslands största köpcentrum Mega Khimki nära Moskva. Åtminstone en person ska ha dött rapporterar ryska medier.

Branden har spridit sig till ett område på över 7 000 kvadratmeter uppger ryska myndigheter. Mer än 70 brandmän och 20 brandbilar har anlänt till platsen för att släcka elden. Enligt räddningstjänsten försvåras släckningsarbetet av hur shoppingcentret är uppbyggt.

”På grund av att taket kollapsade spred sig branden snabbt till ett stort område”, uppger regionens räddningstjänst på meddelandeappen Telegram.

På sociala medier har videor spridits där man ser människor fly undan branden och springa från byggnaden mot parkeringsplatsen.

Tidigare rapporterade flera ryska medier om att det fanns misstankar om att det skulle röra sig om mordbrand. Men detta har tillbakavisats av chefen för regionens räddningstjänst som sagt att branden mer sannolikt orsakats av säkerhetsöverträdelser som inträffat under renovering av shoppingcentret.

Flera västerländska företag hade innan Rysslands invasion av Ukraina haft butiker i köptcentret, till exempel öppnade IKEA en av sina första affärer i Moskva i köpcentrumet.

Källa: AFP, Reuters