Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Portugals stjärnor förbannade på domarvalet i kvarten: ”De kan dra åt helvete – ge VM-titeln till Argentina”

Pepe pratar med domaren.
Bild: ullstein bild/ All Over Press

Cristiano Ronaldo lämnade sitt sista VM tyst och tårögd. Hans lagkamrater hade desto mer att påstå – och några av dem anser att Fifa kan ge VM-guldet till Argentina redan nu.

Känslorna svallade i Portugals läger då det stod klart att deras VM-turnering tog slut i kvartsfinalen mot Marocko.

Tv-kamerorna fångade Cristiano Ronaldo som lämnade sitt femte VM i tårar. Han steg raka vägen ut i spelartunneln – och frågan är om det här var det sista som världen såg av Ronaldo i landslaget.

Ronaldo i tårar efter Portugals uttåg - Spela upp på Arenan

Ronaldo kommenterade inte uttåget på något sätt, men det gjorde däremot hans lagkamrater.

Och de var förbannade.

Både Pepe och Bruno Fernandes hade laddat bössan med skarp kritik mot Fifas beslut att låta argentinaren Facunda Tello döma matchen.

Enligt A Bola försökte Portugals presschef stoppa Fernandes, men han var mån om att få ut sitt budskap.

– Det är väldigt märkligt att domaren som dömer fortfarande har kvar sitt eget landslag i turneringen, och samtidigt finns inga portugisiska domare kvar. Våra domare dömer i Champions League, så de har kvaliteten för att vara här. De som är här är inte vana vid den här typen av matcher och har inte tempot.

– Jag vet inte om de redan kan dela ut VM-guldet till Argentina. Jag bryr mig inte. Jag säger vad jag tycker och de kan dra åt helvete.

Pepe: Inte acceptabelt

Mittbacken Pepe sågade både domaren och Marockos mål.

– Marocko hade flyt när de gjorde sitt mål.

– Vi hade chansen att vinna VM-guld, men nu är känslan att det inte kan vara acceptabelt att en argentinsk domare dömer oss i dag efter allt som hände runt Messi och Argentina i går. De kan ge titeln till Argentina nu.

Pepe syftar på den heta kvartsfinalen mellan Argentina och Holland i går. Känslorna gick heta under och efter den matchen och Messi var en av många som var uppeldad.

Tränaren har inte tänkt avgå

Förbundskaptenen Fernando Santos medger att Portugal hade stora problem med att skapa lägen mot ett tätt Marocko.

– Att lämna ett VM gör alltid ont. Det här är en väldigt stor besvikelse.

– Om man vill plocka fram de mest upprörda personerna är det eventuellt Cristiano Ronaldo och jag själv. Vi är givetvis förbannade och det påverkar oss. Det är en del av jobbet.

På en punkt var Santos ändå glasklar. Det var inget misstag att starta Ronaldo på bänken för andra utslagsmatchen i rad.

– Jag ångrar ingenting. Det här laget spelade väldigt bra i åttondelen mot Schweiz. Cristiano är en strålande spelare och blev inbytt då jag tyckte att det var läge.

Efter sin 196:e landskamp är det alltså oklart om Ronaldos karriär i landslaget fortsätter. 68-årige Santos vill inte ta ställning till sin egen framtid i Portugal.

– Det här är inte rätt tidpunkt för det. Jag har inte ordet avgå i min ordbok.

Källor: AP, Reuters, A Bola.