Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Neymar och Ronaldo talar ut efter tårfyllda VM-uttågen – Portugals stjärna kryptisk om petningarna och framtiden: ”Alla får dra sina slutsatser”

Cristiano Ronaldo efter en match.
Bild: EPA-EFE

VM blev inte det som Neymar och Cristiano Ronaldo hade hoppats på. Båda storstjärnorna har åkt hem, och Ronaldo ger inga besked om vart han är på väg härnäst.

Brasilien föll mot Kroatien i fredags, Portugal åkte mot Marocko i lördags.

VM-kvartsfinalerna skördade offer i form av namnkunniga landslag och tunga profiler. Både Neymar och Cristiano Ronaldo lämnade VM i tårar – och det har spekulerats om det var deras sista framträdande i respektive landslag.

Någon definitiv klarhet i frågan kom inte när båda två uttalade sig i sina egna kanaler i dag.

Ronaldo i tårar efter Portugals uttåg - Spela upp på Arenan

Bänkningen av 37-årige Ronaldo i både åttondelsfinalen och kvartsfinalen blev ett hett rubrikämne.

”Det skrevs, pratades och spekulerades massor, men mitt engagemang för Portugal förändrades inte över huvud taget. Jag skulle aldrig vända ryggen åt mina lagkamrater och mitt land. Just nu finns inte mycket mer att säga. Drömmen var vacker så länge den varade…”, skriver Ronaldo på Instagram.

Ronaldo är alla tiders bästa landslagsmålskytt och spelade sin 196:e landskamp mot Marocko. Frågan är om han finns med då Portugal startar EM-kvalet mot Liechtenstein i mars.

Utöver alla skriverier om petningarna av Ronaldo har hans framtid i klubbfotbollen också varit på tapeten under VM. Han bröt samarbetet med Manchester United i november och har ryktats vara på väg till saudiska Al-Nassr.

”Tiden får utvisa och så får alla dra sina egna slutsatser”, skriver Ronaldo.

Neymar: Paralyserad i tio minuter

Ronaldo missade i VM-sammanhang för femte gången. För Neymar handlade det om tredje gången som hans Brasilien inte gick hela vägen.

Han såg ut att ha frälst Brasilien i förlängningen mot Kroatien, men kroaterna kvitterade och vann straffäggningen.

Det fick även Neymar att bli förkrossad och gråta.

”Jag var paralyserad i tio minuter, efter det började jag storgråta. Det här kommer att göra ont länge. Det här var den mest smärtsamma förlusten som jag har upplevt”, skriver han på Instagram.

Efter förlusten har Neymars uttalanden om framtiden i landslaget varit luddiga.