Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Yle Sporten sänder: Sprint i Annecy – en finsk topplacering hänger i luften

Uppdaterad 15.12.2022 15:05.
Sprint, herrar - Spela upp på Arenan

De finska skidskytteherrarna har varit en positiv överraskning i årets världscup. De fina stafettprestationerna har följts upp med fina individuella placeringar, men topplaceringen saknas fortfarande. Kommer den i Annecy?

Olli Hiidensalo 11:a, Tuomas Harjula 14:e, alla fem herrar i jaktstart, en femte och en sjunde plats i stafett. De finska herrarna har gjort en av de bästa säsongsöppningarna på mannaminnen. I nationscupen ligger Finland på på en sensationell femte plats efter Norge, Tyskland, Frankrike och Sverige.

Men fortfarande saknas den individuella fullträffen. Speciellt Tero Seppälä har inte lyckats prestera på den nivå som han är kapabel till. Ska han nu lyckas få till ett topplopp i franska Le Grand Bornand? Bäddar de finska herrarna igen för full representation i jaktstarten och söndagens masstart?

Mycket kommer igen att handla om Johannes Bø. Norrmannen har vunnit fyra av årets fem lopp. Mycket ska hända för att någon ska slå honom i dag. Bø är i storform och har råd med två bommar och ändå vara med och kämpa om segern. Höjer inte de andra sin nivå kan det här bli en väldigt enformig säsong.

Sändningen i TV2 och på Arenan börjar klockan 15.05.

Sprint, herrar - Spela upp på Arenan

Diskussion om artikeln