Hoppa till huvudinnehåll

Familj

Buu-klubben
Yle Watt

Är du gravid med ditt första barn? Svenska Yle söker blivande mammor till ny säsong av succéserien I väntan på dig

Uppdaterad 05.01.2023 12:26.
Gravid leende kvinna ligger i sängen och håller i en ultraljudsbild och pratar i telefon.
Bildtext I första säsongen av I väntan på dig fick vi bland annat lära känna Sofia från Ekenäs
Bild: Parad Media/Yle

Att vänta och föda barn hör till något av det mest omvälvande man kan vara med om. Går du igenom detta livsskede för första gången just nu? Svenska Yle söker gravida deltagare till vloggserien I väntan på dig.

Hur är det egentligen att vänta sitt första barn? Vad händer när man tagit ett positivt graviditetstest och förberedelserna inför att bli förälder börjar. Hur känns det fysiskt? Psykiskt? Var vägen dit lång och snårig eller gick det på första försöket? Och vad sker nu?

Svenska Yle söker gravida som tycker det skulle vara roligt och spännande att dokumentera sin graviditet och alla förhoppningar, drömmar och rädslor som följer med den.

I väntan på dig är en dokumentär vloggserie där de gravida deltagarna filmar sig själva under våren, sommaren och hösten 2023. Deltagarna får hjälp och stöd under hela inspelningen och har en unik chans att styra innehållet i programmet.

Vi söker gravida i olika livssituationer och med olika bakgrund. Oberoende av om du är en yngre eller äldre blivande mamma, bosatt i en stad eller på landet, skaffar barn på egen hand eller tillsammans med din partner så är du välkommen att söka till programmet!

För medverkan i serien betalas ett arvode.

Vill du vara med?

Har du beräknat förlossningsdatum i slutet av sommaren eller början av hösten 2023 och känner att det här kunde vara något för dig? Anmäl dig! Eller känner du någon som just blivit gravid och som skulle göra sig jättebra i tv? Tipsa den personen om att söka till programmet!

Så här anmäler du dig:

1. Filma en kort video med din mobiltelefon där du berättar lite om dig själv, din livssituation, vilken graviditetsvecka du befinner dig i och ditt beräknade förlossningsdatum. Berätta också gärna varför du söker till programmet och hur du känner inför din graviditet. Om du redan filmat något från dina allra första veckor som gravid, till exempel när du tog ditt graviditetstest, får du gärna berätta det också.

2. Maila videon och dina kontaktuppgifter till adressen ivantanpadig@yle.fi

Om du är nyfiken på den första säsongen av I väntan på dig så kan du se den på Yle Arenan: I väntan på dig | Yle Arenan

Registerbeskrivning för “I väntan på dig”

Genom att sända in en berättelse till “I väntan på dig" omfattas du av nedanstående registerbeskrivning. Den finns till för att du ska veta hur vi lagrar och använder din data.

1. Registeransvarig
Ab Yleisradio Oy (nedan Yle)

2. Kontaktperson för registret
Annika Löfgren, producent
Adress: PB 12, 00024 Yle
E-post: annika.lofgren@yle.fi

3. Registrets namn
I väntan på dig

4. Syftet med behandlingen av personuppgifter/registrets användningsändamål
Personuppgifterna behövs för att Yle ska kunna kontakta dem som vill vara med i produktionen “I väntan på dig” där gravida filmar sig själva och berättar om hur det är att vänta barn.
Yle kan kontakta deltagarna via den kontaktinformation som deltagarna uppgett i formuläret på svenska.yle.fi.

5. Registrets datainnehåll
De personuppgifter som uppges i formuläret.

6. Regelmässiga uppgiftskällor
Innehållet i personregistret är hemligt och delas inte med tredje part. Uppgifterna används enbart inom Yle och produktionsbolaget Parad Media i redaktionella processer.

7. Regelmässigt utlämnande och översändande av uppgifter utanför EU eller EES
Registeruppgifter lämnas inte ut till personer utanför Yle och produktionsbolaget Parad Media som Yle samarbetar med.

8. Principer för skydd av registret
Persondatan är skyddad med användarnamn och lösenord. Producenten och av producenten utsedda anställda samt it-ansvariga har tillgång till beställningsdatan. Beställningarna förvaras på en skyddad server som nås via en Secure Sockets Layer (SSL)-anslutning.

9. Rätt till insyn
Användarna har rätt att få insyn i vilka uppgifter som har registrerats om dem i registret. Begäran om insyn kräver att personen kan bekräfta sin identitet. Begäran om insyn i registret skall skickas till adressen svenska@yle.fi

10. Utplåning av uppgifter ur registret
Då redaktionen inte längre behöver innehållet utplånas registret och eventuella kopior.

En ung gravid kvinna står i skogskanten och tittar på sin mage.
Bildtext Tindra var en av fyra blivande mammor som var med i första säsongen av I väntan på dig.
Bild: Privat

Mer om ämnet på Yle Arenan