Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Expo Österbottens vd Jukka Hakala har sagt upp sig – organisationens roll ses över på våren

Expo Österbottens verksamhetsledare Jukka Hakala har sagt upp sig. Uppgifterna sköts tillfälligt av Jari Lehtineva och vinterns mässor och event går av stapeln som planerat. Dit hör bland annat EnergyWeek som Expo Österbotten är involverade i.

Styrelsens ordförande Christina Knookala bekräftar att Hakala sagt upp sig på egen begäran. Hakalas sista arbetsdag var 14.12.

Enligt Knookala kommer bolaget att se över sin roll under våren. En strategi ska utarbetas för att klargöra hur företaget ska utvecklas i fortsättningen.

Relaterat

En flintskallig Vladimir Putin tar sig om ansiktet med blodiga händer mot en bakgrund som är Ukrainas blågula flagga i Kaj Stenvalls målning Father Russia.

Kaj Stenvalls Putinkritiska utställning stoppades av Logomo – enligt konstnären kryper ägarna för Ryssland

”Man får inte ge utrymme för självcensur”, säger konstnären.

25 000 har besökt Graffitilandia

Konstutställningarna Graffitilandia i Vasa och Seinäjoki har nått en milstolpe. Sedan starten har utställningarna haft totalt 25 000 besökare.

Graffitilandia öppnade första gången sommaren 2021 i den nedlagda nöjesparken Wasalandia i Vasa. Sommaren 2022 utvidgades verksamheten till Seinäjoki.

Vinterutställningen som öppnade i Vasa på juldagen har lockat cirka 50 besökare per dag. Utställningen är öppen till och med söndag 8 januari, med en extra öppetdag lördag 14 januari.

Sommarens utställningar öppnar i början av juni.

detalj ur skulptur

En av Helsingfors julkrubbor är gjord av snökedja och bastuaggregat - Juha Luodeslampi skapar i återvunna material och metaller

I Kyrkans hus har Maria, Josef och Jesus ansikten av gamla skedar. Julkrubban är skapad av Juha Luodeslampi.