Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Live: Många om budet i damernas sprintlopp – kan Mari Eder tänja sig till säsongsbästa?

Uppdaterad 16.12.2022 15:12.
Sprint, damer - Spela upp på Arenan

Damernas skidskyttevärldscup har bjudit på jämna och spännande tävlingar. Dagens sprintlopp har igen ett dussintal segerkandidater. De finska damerna kan tänja sig till topplaceringar i det jämna startfältet.

De fem första deltävlingarna har bjudit på fyra olika segrare och tio damer har lyckats knipa en pallplacering. På damsidan finns en bredd som gör tävlingarna jämna och spännande. Ingen av damerna har åtminstone ännu lyckats dominera som Johannes Bø på herrsidan.

Till de potentiella segerkandidaterna, som ännu inte knipit en pallplacering, hör bland annat Anais Chevalier-Bouchet, Franziska Preuss och Paulina Batovska Fialkova. Hit hör också Mari Eder som har visat storform i spåret, men varit alltför darrig på vallen för att kunna utmana om segern. Dessutom saknas fortfarande de norska storstjärnorna Marte Olsbu Røiseland och Tiril Eckhoff.

Finland ställer bara upp med fyra damer i dagens lopp, då Erika Jänkä inte är på plats på grund av hälsoproblem. Suvi Minkkinen, som fått en lysande start på säsongen, har chans att bädda för ett bra utgångsläge till lördagens jaktstart. Kinnunen och Lehtonen kämpar om att ta sig in bland de 60 främsta som får en plats i jaktstarten.

Damer sprint klockan 15.10 i TV2 och på Arenan.

Sprint, damer - Spela upp på Arenan

Diskussion om artikeln