Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Yle Sporten sänder: Damerna bjuder på en rysare – Mari Eder går för pallplacering i jaktstarten

Uppdaterad 17.12.2022 14:21.
Damernas jaktstart i Annecy (svenskt referat) - Spela upp på Arenan

Världscupen i skidskytte fortsätter i franska Le Grand Bornand med jaktstarter. Damerna bjuder igen på spännande underhållning där Mari Eder går för en pallplacering. Segraren på herrsidan känns klar redan innan start.

Johannes Thingnes Bø har varit så gott som oslagbar i årets världscup. Även i dagens jaktstart kommer han med största sannolikhet att kamma hem segern. Norrmannen är oslagbar i spåret och det ger honom en fördel också på vallen. Idag har han till och med råd med två bommar och ändå kunna ta hem loppet.

Sturla Holm Lægreid startar som tvåa ut i spåret, 18 sekunder efter Bø. Lægreid kan med sitt säkra skytte ge Norge en dubbelseger. Om tredje plats kan det sedan bli en kamp mellan Benedikt Doll, Martin Ponsiluoma och fransmännen Quentin Fillon Maillet och Fabien Claude.

Av finländarna har Olli Hiidensalo och Tuomas Harjula bästa utgångsläge i jaktstarten. Hiidensalo startar som 23:e och Harjula som 36:e. Med säkert skytte kan de klättra upp ett antal placeringar i slutresultaten.

Tero Seppälä som hade en dålig dag på vallen i sprintloppet startar som 49:e och får kämpa om ströpoäng i världscupen. Jaakko Ranta startar som 58:e.

Herrarnas jaktstart börjar klockan 13.05 och sänds i TV2 och på Arenan.

Herrarnas jaktstart i Annecy (svenskt referat) - Spela upp på Arenan

Eder i slagläge

I damernas jaktstart blir det igen en spännande kamp om pallplaceringarna. De tio främsta startar inom 37 sekunder. Mari Eder har ett ypperligt läge att nå en pallplacering då hon går ut som femma, bara 21 sekunder efter sprintsegraren Anna Magnusson.

Den svenska dubbelsegern från sprinten kommer sannolikt inte att upprepas i jaktstarten för inom en minut startar 22 damer. Med elva damer på prispallen redan den här säsongen så finns det en bredd där ett dussintal igen kämpar om segern.

Små marginaler kommer att avgöra och det finns hopp om att tävlingen avgörs först på slutvarvet.

Suvi Minkkinen startar som 31:a och har med sitt säkra skytte chans att klättra upp i resultaten. En placering bland de femton främsta är inte omöjlig.

Damerna går ut i spåret klockan 15.10. Tävlingen sänds direkt i TV2 och på Arenan.

Damernas jaktstart i Annecy (svenskt referat) - Spela upp på Arenan

Diskussion om artikeln