Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Norska dominansen fortsätter – men i jaktstarten petades Bø ner från tronen

Johannes Thingnes Bø i spåret.
Bild: IMAGO/Eibner/ All Over Press

Johannes Thingnes Bø är mänsklig trots allt. Det fick vi se i jaktstarten i Annecy då Bøs långa segersvit bröts. Tävlingen blev ändå framgångsrik för Norge med tre åkare på pallen.

Den här skidskyttesäsongen har för herrarnas del kommit att handla om en person. Johannes Thingnes Bø har visat att han är om möjligt ännu bättre än tidigare i karriären.

Efter den inledande tolfteplatsen i Kontiolax har norrmannen radat upp segrar – fem raka blev det men i Annecy tog det stopp.

Bø släppte in Sturla Holm Lægreid i jaktstarten då han bommade ett skott i första liggande, och sedan anslöt även Vetle Sjåstad Christiansen till täten.

Och Bø hade verkligen inte sin bästa dag. Han såg seg ut i spåret och en bom i första stående gjorde att han föll ur segerkampen.

Segern såg i stället ut att stå mellan Lægreid och Christiansen. Men Christiansen darrade ordentligt vid sista skyttet och serverade triumfen på ett silverfat åt Lægreid.

Lægreid kunde till och med kosta på sig en segergest direkt efter det sista skyttet då han fällde samtliga tavlor.

Harjula och Seppälä plockade placeringar

Johannes Thingnes Bø tog sig upp på andra plats efter sista skyttet men världscupledaren hade stora utmaningar i de isiga spåren och han passerades av Christiansen på sista varvet.

Norrmännens trippelseger var ändå aldrig hotad. Fyran Fabien Claude gick i mål åtta sekunder efter Bø.

Tuomas Harjula och Tero Seppälä bommade två skott i tävlingen men plockade ändå många placeringar. Finländarna gick i mål hack i häl på varandra som 19:e och 20:e man.

Olli Hiidensalo som hade bäst utgångsläge av finländarna tappade i sin tur fem placeringar efter tre straffrundor. Hiidensalo gick i mål på 28:e plats.

Resultat:

1. Sturla Holm Lægreid NOR 29.44,1 (1)
2. Vetle Sjåstad Christiansen NOR +24,6 (2)
3. Johannes Thingnes Bø NOR +35,8 (2)
4. Fabien Claude FRA +43,7 (2)
5. Filip Fjeld Andersen NOR +54,1 (1)
6. Sebastian Samuelsson SWE +1.03,6 (2)
------------
19. Tuomas Harjula FIN +2.25,4 (2)
20. Tero Seppälä FIN +2.26,6 (2)
28. Olli Hiidensalo FIN +3.13,4 (3)
57. Jaakko Ranta FIN +6.56,0 (3)

Diskussion om artikeln