Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Antti Aalto 25:e i Engelberg

Polens Dawid Kubacki ledde lördagens backhoppning i Engelberg efter den första rundan. I andra omgången fick han se sig passerad av Anze Lanisek.

Slovenen Laniseks andra hopp bar 139,5 meter i HS 140-backen. Trea var Kubackis landsman Piotr Zyla.

Antti Aalto tappade två placeringar i den andra rundan. Finländaren slutade på 25:e plats efter att andra hoppet mätte 134,5 meter.

Engelberg, HS 140:

1. Anze Lanisek SLO 320.3
2. Dawid Kubacki POL 317.0
3. Piotr Zyla POL 312.3
4. Stefan Kraft AUT 307.4
5. Halvor E. Granerud NOR 300.6

25. Antti Aalto FIN 258.8
33. Niko Kytösaho FIN 124.6

Sport

Många finländska friidrottare tävlar ute i Europa i helgen

Många finländare är i hetluften på friidrottsbanorna runt om i Europa den här helgen. Det kommer att vara tävlingar i Bergen, Pacé, Antwerpen, Chorzów och Hengelo.

I Bergen kommer åtta finländska idrottare att tävla under lördagskvällen. Europamästaren Topi Raitanen gör sin säsongdebut på 3000 meter hinder. Nooralotta Neziri kommer att delta i damernas 100 meter häck. Hon har denna säsong löpt 13,04 sekunder på distansen i Jyväskylä.

Den europeiska 10000 meterscupen äger rum i Pacé, Frankrike på lördagen. SFI kommer att vara representerat av Nina Chydenius, GIF. Chydenius slog sitt personbästa på 5000 meter förra helgen under Nordiska Mästerskapen.

Spjutkastarna Oliver Helander och Lassi Etelätalo deltar i FBK Games i Hengelo, Nederländerna på söndagen. Tävlingen har ett högklassigt startfält med bland andra Wetter, Weber och Walcott.

Mera information om finländarna som tävlar i helgen finns på Yleisurheilu.fi.

Hinder på vägen för Erling Haalands varumärkesregistrering – namnet redan skyddat

Livet leker för 22-årige norrmannen Erling Braut Haaland. Han har nyligen vunnit både Premier League och skytteligan. Men när han försökte göra sitt namn till ett varumärke gick det inte som planerat.

Manchester City-spelaren skickade in en ansökan till det norska patentverket för att få sitt namn ”Erling Haaland” varumärkesskyddat, tillsammans med sin signatur och målgest. Målgesten och signaturen godkändes men namnet var redan skyddat enligt VG.

Beslutet fattades på grund av att namnet är för likt ett befintligt företag, ”Haaland”, som ägs av en 29-årig man.