Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Fifabossen Infantino utbuad vid medaljutdelningen – konfronterades av Marockos stjärna: ”Vad är felet med er?”

Uppdaterad 17.12.2022 21:55.
Marockansk ilska efter bronsmatchen - Spela upp på Arenan

Den marockanska ilskan var stor efter bronsmatchen. Stjärnan Achraf Hakimi tog ut den på självaste Gianni Infantino. SVT-journalisten Johan Kücükaslan fångade det på video – som han blev uppmanad att radera.

Marocko föll med uddamålet mot Kroatien i VM-bronsmatchen, och efter slutsignal omringades den qatariska domaren Abdulrahman Al-Jassim av ilskna spelare.

Ilskan bottnade bland annat bland annat i en situation på slutet där Achraf Hakimi knuffades omkull i straffområdet.

Här kräver Marocko straff - Spela upp på Arenan

Samtidigt som de förargade marockanerna höll på att lämna planen så var Fifas president Gianni Infantino på väg in för att dela ut bronsmedaljer åt det kroatiska laget.

Enligt medier fick den kritiserade ordföranden höra burop från stora delar av publiken då han presenterades av speakern. Samtidigt hade Hakimi passat på att ta ut en del av ilskan på Infantino.

Fifa tvingade reporter att radera klipp

SVT-reportern Johan Kücükaslan blev ett ögonvittne till det skedda.

– Det var rätt dramatiska scener. Han (Infantino) blir totalt utskälld av Hakimi som var väldigt upprörd över domarens insats i den här matchen. Det blev en speciell stämning, rapporterade Kücükaslan i SVT:s sändning.

– Han är väldigt, väldigt högljudd och säger att ”Nu är det andra matchen i rad ni gör så här mot oss, vad är felet med er?”

Kücükaslan filmade händelsen med telefonen. Det gillade inte Fifa, som krävde att han skulle radera klippet.

– Det är klart att det är generande scener för dem, och det är lite naivt av dem att tro att ett tiotal journalister inte ska rapportera om det här när vi bevittnar det som händer.

När Hakimi senare talade med NRK hade han lugnat ned sig.

– Jag var lite sur för det som hände i matchen. Men det stannar mellan Infantino och mig, jag har stor respekt för honom. Då jag mötte på honom senare så beklagade jag orden som jag använt, kommenterade PSG-stjärnan.

Diskussion om artikeln