Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Yle Sporten sänder: Säsongens första masstart – många damer har chans att vinna

Uppdaterad 18.12.2022 14:09.
Damernas masstart i Annecy (svenskt referat) - Spela upp på Arenan

Lördagens jaktstarter i Le Grand Bornand var snudd på fiasko då isiga banor spelade en avgörande roll. Har arrangörerna lyckats få banorna preparerade eller kommer skidleverantören igen att vara avgörande?

Isbanorna i Frankrike eliminerade ett visst skidmärkes representanter från toppstriden i jaktstarterna. Om förhållandena är likadana idag så öppnar det upp tävlingarna helt och hållet.

Arrangörerna har jobbat för att få bättre förhållanden men dagens väder kommer att vara avgörande i fråga om banornas skick.

Hurdana förhållanden som än råder är det i vilket fall som helst en norsk uppgörelse i herrloppet. Vetle Sjåstad Christiansen och Sturla Holm Lægreid är fullgoda ersättare till Johannes Bø ifall han ännu idag lider av problem med utrustningen.

Av finländarna är det Olli Hiidensalo som med säkerhet finns med på startlinjen. Tero Seppälä ligger på första reservplats och om förhållandena är likadana som i går så står garanterat en del åkare över tävlingen. Det skulle i så fall ge Seppälä och möjligtvis även Tuomas Harjula en plats i masstarten.

Många om budet på damsidan

På damsidan blir det igen en intressant kamp om segern. Elvira Öberg lyckades äntligen den här säsongen få till en fullträff på vallen och tog hem jaktstarten.

Men i masstarten krävs det ett likadant lopp om hon vill klara av Julia Simon, Lisa Vittozzi, Ingrid Tandrevold och överraskningsnamnet Sophie Chauveau. Masstart torde passa den franska kometen perfekt.

Mari Eder finns också med i masstarten men ifall av isiga banor så hör hon till dem som lider av förhållandena. Suvi Minkkinen finns på tredje reservplats och kommer högst sannolikt inte att få en plats i dagens tävling.

Herrarnas masstart sänds direkt i TV2 och på Arenan klockan 13.05. Damernas tävling startar klockan 15.10.

Damernas masstart i Annecy (svenskt referat) - Spela upp på Arenan

Diskussion om artikeln