Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Iivo Niskanen aktuell för Tour de Ski – där Remi Lindholm inte tänker delta: ”Orkar inte åka dit”

Remi Lindholm skidar.
Bildtext Remi Lindholm tog rygg på Norges Henrik Dønnestad i Davos.
Bild: EPA-EFE

Förutom skrällen Arsi Ruuskanen gjorde också Remi Lindholm sitt livs lopp i Davos. Något Tour de Ski blir det inte för 24-åringen.

– Kom Arsi före mig?

Det frågade Remi Lindholm vid Yles intervjukamera efter tvåmilen i Davos – och reagerade med en svordom när han hörde att rumskompisen var snäppet bättre.

Men inte heller elvan Lindholm behöver skämmas för sin insats. Både han och åttan Ruuskanen stod för sina bästa världscuplopp i karriären.

”En tuff dag på jobbet”, sa Lindholm in i kameran då korsat mållinjen.

– Det var rätt tungt. Tre varv i rygg på Dønnestad, och under sista varvet tryckte jag gasen i botten själv. I dag handlade det om uthållighet, säger Lindholm till Yle.

Inget Tour de Ski

Jobbigt eller inte, så var loppet ändå en lyckad avslutning på Lindholms tävlingsår. Bästa placeringen före söndagen var en tolfteplats från premiärhelgen i Ruka.

– Det här var nog mitt livs bästa skidåkning. Det kan man ju inte vara besviken över.

Årets sista lopp lär det ha varit för Lindholm, eftersom han inte planerar att delta på Tour de Ski, som börjar på nyårsafton.

– Jag orkar inte åka dit. Jag blir kvar i Vuokatti för träning och deltar troligen i skandinaviska cupen i början av januari.

– Sedan börjar jag ladda för VM, om det är aktuellt.

Niskanen Touraktuell

Även Joni Mäki, Lauri Vuorinen och Eveliina Piippo har avvisat deltagande på Touren. En som däremot är aktuell är Iivo Niskanen.

Storstjärnan har inte tävlat alls ännu, efter att ha smittats av corona före Rukas tävlingshelg.

– Just nu är tanken att han säkert skulle vara med redan på Touren. Vi får se hur träningen känns under de närmaste veckorna, säger förbundskapten Teemu Pasanen.

– Han har börjat kunna träna lite och ska nog kunna vara med där.

Diskussion om artikeln