Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Granlund glödhet – Lejonen slog Schweiz

Efter två förluster i den schweiziska EHT-turneringen fick Lejonen upp segerkontot i sista matchen. Värdlandet Schweiz besegrades med 4–1.

Matchhjälte var Markus Granlund med 2+1. Teemu Hartikainen passade till ett av hans mål, och stod själv för en fullträff. Också Arttu Ruotsalainen lyckades med målskyttet.

I Finlands mål gjorde Emil Larmi en stark match med hela 42 räddningar.

– Det var en tajt match, resultatet ljuger kanske lite. Larmi var bra i kassen, säger förbundskapten Jukka Jalonen till STT.

Sport

Finlands bandydamer till historisk VM-final

Det blir dubbla VM-finaler i bandy för Finland på söndag. Damerna följde herrarnas exempel och kommer att spela om guldet mot Sverige.

Finland vann semifinalen över USA med 2–1 efter straffar. Iina Lempinen gjorde Finlands 1–1-kvittering i den 87:e minuten.

Efter en mållös förlängning satte Finland tre straffar mot två för USA.

Därmed är Finlands damer klara för sin första VM-final någonsin. Finalen mot Sverige sänds direkt på Arenan klockan 13.50 på söndag.

Sent avgörande då HJK vann ligacupen

HJK har spelat hem säsongens första titel. Laget vann ligacupen efter 2–1 i finalen mot AC Oulu.

Det dröjde till den 83:e minuten innan matchens första mål såg dagens ljus. Atomu Tanaka gjorde då 1–0 för HJK.

Finalen såg sedan ut att avgöras definitivt då Maksim Stjopin gjorde 2–0 tre minuter senare, men det blev spännande på slutet.

AC Oulu fick in en reducering i 89:e minuten men närmare än så kom dock inte laget och HJK fick fira som vinnare av ligacupen.

Österrike vann lagtävlingen i backhoppning

Säsongens sista lagtävling i backhoppning är avklarad.

Det var Österrike som vann tävlingen i flygbacken på VM-orten Planica. Tvåan Slovenien var fem poäng sämre, och trean Norge hade 33 poäng upp till förstaplatsen.

Finland deltog inte i tävlingen.