Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Märkliga scenerna i argentinska guldfesten: Målvakten firade med obscen gest – Messi fick kappa av emiren före pokallyftet

Programmet är inte längre tillgängligt
36 års väntan över – här får Messi lyfta VM-pokalen - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Emiliano Martinez fick pris som VM:s bästa målvakt – och uppmärksammade det på ett udda sätt. Lionel Messi fick en gåva av emiren före pokalen skulle höjas mot skyn. Vi fick lida mycket för det här, säger nationalhjälten efteråt.

I närmare 80 minuter talade inget emot en klar argentinsk seger i VM-finalen.

Sedan skulle det sanslösa superdramat börja. Kylian Mbappé hann med ett hattrick innan allt avgjordes på straffar – där Argentina var bättre.

Lionel Messi gjorde två mål i finalen och valdes till turneringens bästa spelare. Till slut fick också lagkaptenen lyfta den efterlängtade VM-bucklan mot himlen.

Det gjorde han iklädd en gåva. Qatars emir Tamim bin Hamad Al Thani gav honom en speciell rock i samband med pokalutdelningen.

Se då Messi får plagget och pokalen genom att klicka på artikelns huvudbild!

Plagget i fråga heter bisht och fungerar som en festdräkt.

– Det är väldigt märkliga kläder han har på sig inför kamerablixtarna, skrattade Yle Sportens kommentator Christoffer Herberts.

Messis ord: ”Tänker inte sluta i landslaget”

När Messi senare intervjuades av argentinska TyC så hade han pokalen som han så länge saknat med sig.

– Det här är bara så otroligt. Jag kände på mig att Gud skulle ge mig den, vi fick lida mycket för det här, kommenterar Messi.

35-åringen sade tidigare under mästerskapet att han inte skulle få spela i fler VM under karriären. Men landslagsspel lär det ändå bli framöver.

– Jag tänker inte sluta i landslaget. Jag vill fortsätta att spela i den argentinska tröjan som världsmästare.

Förbundskapten Lionel Scaloni glömde inte att hylla motståndet.

– De reagerade och förtjänar all heder för det. För oss är det något så otroligt njutbart att få vara på toppen. Det här är något unikt, sa tränaren på turneringens mediekanal.

Martinez firade med udda gest

Förutom Messi så var Emiliano Martinez en annan som fick pris efteråt. Den argentinska målvakten valdes till turneringens bästa målvakt.

– Allt jag har drömt om har uppnåtts. Jag har inga ord för det här. Jag var lugn under straffläggningen, och allt gick som vi ville, sa han enligt AFP.

De fick pris efter finalen

När Martinez tagit emot utmärkelsen så firade han på ett uppseendeväckande sätt. Målvakten förde trofén framför sitt könsorgan – en gest som han också gjorde då Argentina vann Copa America.

Programmet är inte längre tillgängligt

Diskussion om artikeln