Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Här får ex-landslagsstjärnan lyfta Fifa World Cup-pokalen – känner ni igen vem som är med och firar Argentinas VM-guld?

Från 2022
Sergio Agüero fick lyfta VM-pokalen trots att han inte hör till laget.
Bild: EPA-EFE

Som spelare vann Sergio Agüero VM-silver 2014 med Argentina. Nu fick ex-spelaren vara med och fira när La Albiceleste vann sitt första VM-guld sedan 1986.

I december 2021 meddelade Sergio Agüero att han på grund av hjärtproblem tvingas sätta fotbollsdojorna på hyllan för gott. Ganska exakt ett år senare får ex-landslagsspelaren vara med och lyfta upp Fifa World Cup-pokalen tillsammans med sina landsmän.

Idrott när det är som störst. Lagkamratskap när det är som bäst.

Sergio Agüero avslutade sin fina landslagskarriär i fjol, och utan hjärtproblemen skulle han förmodligen ha haft en plats i VM-truppen. Inte att undra på att han välkomnades med i firandet som vore han en ordinär medlem i guldlaget.

Han uppges ha tillbringat en hel del tid med landslaget under den gångna månaden och till och med ha deltagit i några träningspass.

Sergio Agüero lyfter VM-pokalen trots att han inte hör till laget.
Bildtext Sergio Agüero firar Argentinas VM-guld med vännen Lionel Messi.
Bild: IMAGO/Uk Sports Pics Ltd/ All Over Press

Sergio Agüero hörde till 2010-talets största fotbollsanfallare och under sina år i Atlético Madrid och Manchester City gjorde han över 250 mål. För Argentinas landslag blev det 101 matcher med målsaldot 41 vilket är tredje mest: nära vännen Lionel Messi är naturligtvis etta med 98 mål före tvåan Gabriel Batistuta med 56 fullträffar.

Agüero är alltså trea – före bland andra Hernán Crespo (35), Diego Maradona (34), Gonzalo Higuain (31) och Angel Di María (28).

34-åringen lämnar Qatar utan en VM-medalj hängande runt halsen, men en världsmästare är han ändå i argentinarnas ögon.