Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Karim Benzema sätter punkt för landslagskarriären

En dag efter den historiska VM-finalen mellan Frankrike och Argentina meddelade Karim Benzema att han gjort sitt i det franska landslaget.

Benzema, som i dag fyller 35 år, informerade via sina sociala medier att det inte blir några fler matcher för ”Les Bleus”. Landslagssaldot landade på 97 matcher och 37 fullträffar.

Benzema som tidigare i år blev vald till världens bästa herrspelare skadade sig strax före VM och missade turneringen i Qatar.

Det har gått starka rykten om att Benzema inte tillhör landslagstränaren Didier Deschamps favoriter. Real Madrid-spelaren hade möjligheten att ansluta sig till den franska truppen inför finalen, men valde att stanna hemma.

Sport

Norge fullständigt överlägsna i skidskyttestafetten – ankaret bugade sig efter sista skyttet och söndagsåkte i mål

I herrarnas världscupstafett i skidskytte tog storfavoriten Norge hand om segern. Kvartetten bestående av Sturla Holm Lægreid, Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø och Vetle Sjåstad Christiansen gjorde inga misstag.

Efter att ha skjutit fullt i det sista skyttet bugade sig Sjåstad för publiken och åkte iväg i lugn fart ut på det sista varvet. Christiansen tappade nästan hälften av sitt försprång men åkte i mål med en segermarginal på 28,7 sekunder.

Tvåa i tävlingen blev Frankrike och Tysklad tog hand om tredje platsen.

Finlands stafettlag bestående av Jaakko Ranta, Otto Invenius, Jonni Mukkala och Joni Mustonen slutade på elfte plats i tävlingen.

Sista morgonpasset avslutat i kortbane-EM i simning – blickarna riktas mot Ronny Brännkärr och Veera Kiviranta som simmar finaler i kväll

Inga av de finländska simmarna som tävlade under morgonpasset lyckades ta sig vidare.

Ada Hakkarainen och Louna Kasvio tävlade på 400 meter frisim. Kasvio slutade 15:e medan Hakkarainen tog sig i mål på en 21:a plats.

Det finska laget på 4x50 meter medley slutade på 11:e plats i försöken och tog sig inte till final. Laget bestod av Ronny Brännkärr, David Lindholm, Laura Lahtinen och Fanny Teijonsalo.

I kvällens finalpass är två finländare inblandade. Veera Kiviranta simmar final på 50 meter bröstsim och Ronny Brännkärr simmar final på 100 meter medley.

Yle sänder kvällspasset med start klockan 17.55.