Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Pelicans fortsätter att ånga på i hockeyligan – slog Tappara i toppmötet

Lahtisklubben Pelicans fortsätter att ånga på i tabelltoppen. I kväll lyckades laget besegra Tappara för andra gången den här säsongen.

Gästerna fick den bättre starten då Petteri Riihinen spräckte Christian Heljankos nolla efter fem minuters spel. Pelicans hann missa ett straffslag före Miika Roine hittade rätt i powerplay.

Tappara utjämnade till 2–2 i mellanperioden, men sedan var det Pelicans tur att ta över taktpinnen. Sakke Hämäläinen sköt segermålet i numerärt underläge och Elias Vilén fastställde sluttresultatet till 2–4.

Det här var Tapparas första förlust sedan den 19 november. Före kvällens match hade Tappara sex segrar i följd. Pelicans befäste sin andraplats i tabellen, medan Tappara fortsätter som trea.

Hockeyligan

Tappara–Pelicans 2–4 (0–2, 2–1, 0–1)

Sport

Finskt EM-guld i trapskytte – Mäkelä-Nummela imponerade under finaldagen

EM i lerduveskytte gav ett finländskt guld i damernas lagtävling i trap. Satu Mäkelä-Nummela, Noora Antikainen och Mopsi Veromaan ordnade en blåvit triumf i kroatiska Osijeki under tisdagen.

I EM-finalen besegrade finländskorna Slovakien med 6–4.

Mäkelä-Nummela visade att hon fortfarande är att räkna med i mästerskapssammanhang. Den olympiska mästaren från 2008 var bäst av finländskorna under finaldagen.

Hon missade bara fyra av hundra lerduvor under dagen.

Niclas Grönholm saknar reservdelar – missar sista deltävlingen i rally-FM

Ingåföraren Niclas Grönholm och andreföraren Antti Linnaketo är tvungna att dra sig ur den sista deltävlingen i rally-FM som avgörs i Karleby under veckoslutet (29–30.9).

”Vi var tvungna att avbryta testkörningen förra veckoslutet i Högfors, och med den här tidtabellen fick vi inte de reservdelar vi behöver till Finland. Vi är tyvärr tvungna att avstå från säsongens FM-final”, konstaterar Grönholm i ett pressmeddelande.

Grönholm missade också den föregående deltävlingen i augusti i Lahtis då han hade representationsuppgifter med sitt stall samma veckoslut.

Dubbla världsmästaren Dafne Schippers lägger ner sprinterkarriären

Den nederländska friidrottsstjärnan Dafne Schippers meddelar att karriären är ett avslutat kapitel. Hon skriver om sitt beslut på Instagram.

”I dag har jag beslutat mig för att avsluta min karriär som friidrottare och omfamna vad som kan vänta. Samtidigt får jag säga ett stort tack till alla som stöttat mig. Det har varit en resa utan att jag har ångrat någonting”, skriver hon.

Schippers skördade stora framgångar på 200 meter: VM-guld 2015 och 2017, OS-silver 2016 och VM-brons 2013.

Nederländskan lägger av som 31-åring. Hon har haft stora problem med skador under de senaste åren och tävlade inte en enda gång under 2023.

Hennes personliga rekord på sprintdistanserna kom under VM 2015 i Peking: 10,81 på 100 meter och 21,63 på 200 meter. På den längre distansen är hon tidernas sjätte snabbaste kvinna.