Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Fyra personer hittades döda i enfamiljshus i Veikkola i Kyrkslätt – Olycksutredningscentralen utreder

Uppdaterad 20.12.2022 13:51.
Ett blåvitt polisband har spärrat av ett område framför ett vitt enfamiljshus.
Bildtext Den tekniska utredningen fortsätter i enfamiljshuset i Veikkola.
Bild: Ronnie Holmberg / Yle

Västra Nylands polisinrättning fick larm om dödsfall på måndag förmiddag. Under utryckningen hittade polisen fyra döda vuxna i ett hus i Veikkola i Kyrkslätt.

På förmiddagen fick polisen larm om två döda personer i ett enfamiljshus i Veikkola. Polisen ryckte ut med flera patruller och på platsen hittades ytterligare två döda personer.

Polisen stängde av trafiken på en gränd intill huset under eftermiddagen för att trygga polisoperationen. Enligt polisen hade det endast en liten inverkan på trafiken.

På måndagskvällen meddelade polisen om utryckningen och att situationen inte ledde till fara för utomstående.

Utredning om dödsorsak – ingen brottsrubricering

Utredningen är i inledningsfasen och enligt polisen pågår den tekniska utredningen fortfarande på platsen.

– Det finns inga yttre tecken på våld hos de döda. Vi kan inte i nuläget spekulera om dödsorsaken, utan försöker endast utreda fakta, uppger undersökningsledare kriminalkommisarie Nina Kangas till Yle Uutiset.

Hon säger att undersökningen ännu är i ett så tidigt skede att det inte går att utesluta något. Polisen ger inga kommentarer på om de döda tillhör samma familj.

Karta över delar av huvudstadsregionen och Veikkola utprickat.
Bild: Erik Sandström / Yle

Enligt polisens pressmeddelande gör polisen nu en utredning av dödsorsak, vilket innebär att polisen i det här skedet inte utreder några brottsmisstankar.

Utredande av dödsorsak är inte offentliga uppgifter och polisen kommer inte att informera mera om fallet i det här skedet.

Ett fall för Olycksutredningscentralen

Olycksutredningscentralen Otkes meddelade under tisdagseftermiddagen att polisen bett dem om hjälp. Otkes bekräftar att man nu kommer att utreda dödsfallen i samarbete med polisen. Man lovar också att informera mera då utredningen framskridit.

Enligt Iltalehti besökte Västra Nylands räddningsverk samma adress under måndagsförmiddagen på grund av en olycka. Det ska ha rört sig om en olycka där farligt gods varit inblandat. Polisens undersökningsledare ville under tisdagen inte svara på om räddningsverkets uppdrag har någon koppling till polisens utredning.

Uppdaterad 20.12.2022 klockan 13.34 med uppgifter om räddningsverket utryckning till samma adress.

Uppdaterad 20.12.2022 klockan 19.49 med uppgifter om att Otkes deltar i utredningen.