Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Grönt ljus för 5 miljoner euros park i Tölö

Stadsmiljönämnden i Helsingfors har godkänt planerna för att rusta upp Sigurd Frosterus-parken på Edesholmen i Tölö.

Det finns planer på att bygga ett badhotell på udden. I parken runt omkring hotelltomten ska det nu bland annat anläggas planteringar, bryggor, lekparker och en utkiksplats.

Området är lite större än tre hektar och budgeten för parkarbetet är drygt 5,2 miljoner. Planen är att arbetet ska dra igång under nästa år.

Helsingfors naturskyddsförening har meddelat att de motsätter sig parkplanerna. Enligt föreningen kommer föreslagna muddringsarbeten att vara ödesdigra för områdets natur.

Relaterat

Igelkottsvägens metrostation, ingången sedd från gatan.

Helsingforsmetron stod still på grund av olycka – fortfarande förseningar och oregelbundna turer

Räddningsverket meddelar att en olycka har inträffat vid Igelkottsvägen i östra Helsingfors. Hela metron stod stilla en stund under eftermiddagen.

En docka föreställande Turkiets president Recep Tayyip Erdogan

Polisens agerande kring konfiskerad Erdoğandocka ska undersökas

Dockan skulle få ”blodiga händer”.

Mannen som överföll Zyskowicz har förhörts av polisen

En man född år 1984 misstänks för misshandel och olaga hot efter att ha gett sig på riksdagsledamoten och valkandidaten Ben Zyskowicz (Saml) vid Östra centrums metrostation i går. Helsingforspolisen har nu förhört den misstänkte och mannen hålls i polisens förvar.

Enligt Helsingforspolisens jourhavande undersökningsledare Kari Martikainen har mannen anhållits. Om mannen häktas måste beslutet fattas senast på tisdag. Martikainen bedömde tidigare att mannen kommer att friges.

Fallet förorsakar inga förändringar i Helsingforspolisens verksamhet.

”Valkandidaterna har sina olika kampanjplatser runt om i staden, det är svårt att vara överallt samtidigt. Vi försöker synas så mycket som möjligt”, säger Martikainen till Yle Uutiset.

Texten uppdaterades klockan 13.01 med information om att mannen hålls i polisens förvar. Tidigare stod det att mannen sannolikt friges i dag.