Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Vad sades i franska omklädningsrummet efter fruktansvärda finalhalvleken? Mbappés ord avslöjade: ”Kan inte vara sämre än så här”

Uppdaterad 21.12.2022 18:37.
Kylian Mbappé firar med lagkamrater.
Bildtext Kylian Mbappé bar Frankrike på sina axlar i finalen.
Bild: EPA-EFE

En tv-dokumentär avslöjar stämningen i Frankrikes omklädningsrum efter katastrofhalvleken i VM-finalen. En av huvudpersonerna, Kylian Mbappé, valde bort semestern efter turneringen.

VM-finalen mellan Argentina och Frankrike blev en av alla tiders klassiker. Men frågan är om inte den franska första halvleken var en av de allra svagaste som setts i finalsammanhang.

Argentina ledde med 2–0 i paus efter en halvlek där Frankrike inte kommit någonstans. I halvtid var det anspänt i Les Bleus omklädningsrum.

En dokumentär från TF1 bjuder på bilder från paussnacket.

– Det här är VM-final, livets största match. Vi kan åtminstone inte vara sämre än vad vi var, sa Kylian Mbappé, som sedan skulle ta matchen till straffar med ett hattrick.

– När vi går tillbaka till planen så kan vi antingen låta dem göra sitt, eller så steppar vi upp, börjar gå in i duellerna och gör saker annorlunda.

Förbundskapten Didier Deschamps dunkade näven mot bordet.

– Grabbar, nu ska jag tala utan att vara förbannad. Vet ni vad som är skillnaden just nu? Den är att de spelar i en VM-final, medan vi inte spelar i den, sa tränaren.

Mbappé slopade semestern

PSG:s spelare fick tio dagars semester efter VM och förväntades inte vara tillbaka med klubblaget förrän efter VM. Just Mbappé dök ändå upp på träningsanläggningen redan på onsdagen.

– Han gjorde ett fantastiskt VM. Hans återkomst hit sänder en väldigt stark signal, kommenterar tränaren Christophe Galtier på PSG:s egna mediakanal.

– Han ville vara tillbaka med laget snabbt för att vara redo för våra kommande prövningar. Vi är väldigt glada över att se honom.

Diskussion om artikeln