Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Ishallen i Karis är öppen åtminstone över trettondagen

En grå hallbyggnad, kväll, byggnaden är upplyst. Bilar står parkerade framför byggnaden, barn på väg in i hallen. Raseborgs ishall.
Bildtext Ishallen finns i idrottsparken i Karis. Arkivbild.
Bild: Pia Santonen / Yle

Ishallen i Karis är öppen över trettondagen, sedan vet vi inte vad som händer. Det säger Jan Lindholm som är styrelseordförande för bolaget Raseborgs Ishall.

Bolaget har beslutat att hålla ishallen öppen åtminstone till den 6 januari 2023 eftersom det ordnas en ishockeyturnering i hallen just den dagen. Måndagen den 26.12, annandag jul, kan man också åka skridsko gratis mellan klockan 13 och 15.

Bolagets styrelse har ett möte några dagar innan trettondagen för att diskutera om man kan ha öppet i januari. Det är bland annat dyra elkostnader som ställer till med problem. Raseborgs stad har heller inte gett hallen det understöd bolaget hade hoppats på.

Men föreningen Ice Team Raseborg lyckades samla ihop så pass mycket pengar att bolaget kunde betala december månads räkningar.

Relaterat

Förstörda röda läktarstolar i ishockeyarena.

Besvikna TPS-fans förstörde stolar på Isomäkis läktare

Åtminstone 12 stolar förstördes. Ässät kräver ersättning.

En grå hallbyggnad, kväll, byggnaden är upplyst. Raseborgs ishall. Det står Aktia ishall jäähalli på väggen.

Skolor och daghem i Raseborg ska inte betala högre hyra för att använda ishallen i Karis

Aktiebolaget Raseborg ishall ville höja hyran för skolor och daghem från 30 till 60 euro per timme för besök i ishallen i Karis. Bildningsdirektör Tina Nordmans förslag var att nämnden skulle godkänna höjningen.

Kultur- och fritidsnämnden i Raseborg beslutade på torsdagen på förslag av Werner Orre (SFP) att inte godkänna höjningen.

Raseborgs stad subventionerar ishallen med 50 000 euro per år och stadens skolor och daghem får därför använda ishallen för 30 euro per timme.

Ishallsbolaget har under vintern haft svåra ekonomiska utmaningar.

En grå hallbyggnad, kväll, byggnaden är upplyst. Bilar står parkerade framför byggnaden, barn på väg in i hallen. Raseborgs ishall.

Förslag: Karis ishall fördubblar hyran för skolor och daghem i Raseborg

Kan att bli dyrare för skolor och daghem att hyra ishallen.

Ishallen i Pedersöre får ny belysning

Belysningen i AW Arena i Pedersöre ska bli energisnålare. Pedersöre Ishall anhöll om bidrag från kommunen för att byta till LED-belysning och kommunstyrelsen beslöt på måndagen att ge ett bidrag på 10 000 euro.

Genom att byta lamporna räknar Pedersöre Ishall med att spara nästan 5 000 euro i belysningskostnader per år.

Kommunstyrelsen beslöt också på sitt möte att den så kallade Zorrokiosken i Sandsund ska rivas i vår. Byggnaden har stått tom i flera år.

Man i mörk vinterrock står utanför ishallen i Vasa

Vasa Sports vd: ”Jag tror att jag är precis lika besviken som supportrarna är”

Sport gav upp kampen om slutspel för att säkra sin framtid.