Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Polisen informerar om dödsfallen i Kyrkslätt: “Inte farligt att bo och röra sig i närområdet”

Ett blåvitt polisband har spärrat av ett område framför ett vitt enfamiljshus.
Bildtext Enligt polisen behöver inte grannarna vara rädda.
Bild: Ronnie Holmberg / Yle

Dödsorsaken utreds fortfarande. Polisen vill vara noggrann trots att inget brott misstänks.

Polisen väntar på svar från den rättsmedicinska undersökningen och kan ännu inte berätta vad dödsorsaken var i Kyrkslätt-fallet. Fyra personer, två äldre personer och två personer i 30-årsåldern, hittades i måndags döda i ett hus i Veikkola i Kyrkslätt.

Polisen misstänker inget brott och olycksutredningscentralen Otkes har hjälpt till med utredningen.

Trots att svaret på den stora frågan om varför fortfarande saknas vill Västra Nylands polisinrättning meddela att det inte föreligger någon fara för allmänheten i Veikkola.

”Trots att polisen i nuläget inte i detalj berättar vad som hänt, vill vi meddela att det ur vårt perspektiv är tryggt att både bo och röra sig i området kring olycksplatsen”, säger kriminalkommissarie Nina Kangas enligt ett pressmeddelande från polisen.

Utredningen har bara börjat

Enligt polisen är utredningen fortfarande i ett tidigt stadie och den framskrider bit för bit. Hittills har bara polisens tekniska utredare gått in i huset. De taktiska utredarna har ännu inte påbörjat sin undersökning inne.

Pressmeddelandet betonar att inget brott misstänks. Men eftersom det är fråga om ett så allvarligt fall vill man försäkra sig om att inga överraskningar dyker upp senare, därför görs noggranna utredningar.

Otkes har besökt platsen och om det visar sig vara fråga om en olycka ligger det på deras ansvar att informera allmänheten om vad som skett så att liknande olyckor kan undvikas i framtiden.