Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Markägare vill bygga ett högklassigt bostadsområde i Täktom

En markägare i Täktom vill bygga ett högklassigt bostadsområde längs Mossavägen. Stadsstyrelsen i Hangö har beslutat att inleda en detaljplanering av området.

I beredningen till stadsstyrelsens möte den 19 december står det att området ska erbjuda mångsidiga hobbyer för vuxna och barn.

Det finns en hästgård och annan verksamhet på området, nämns det i beredningen, och det nya bostadsområdet ska stödja sig på den verksamheten.

Det kommer också att finnas cykel-, rid- och vandringsleder på området. I närheten av husen byggs gemensamma lokaler och ett parkområde. Målet är att varje bostadstomt gränsar till parken eller skogen.

Stadsstyrelsen inleder nu detaljplaneringen för området och ett markanvändningsavtal upprättas i samband med planeringen. Ärendet sänds till miljönämnden som arbetar vidare med planeringen.

Relaterat

En illustration av trappor vid en sandplan. På bilden finns även illustrationer av människor som idrottar.

Nu får också Lappvik en motionstrappa – Hangö stad betalar den

Efter det har Hangö två motionstrappor.

Mänty metsässä Laukaassa.

Hangöbo fick lov att fälla en tall på sin gård – politiker ändrade tidigare beslut av tjänsteman

En Hangöbo ville fälla en tall på sin gård vid Skepparegatan. Efter ett nej från Hangös stadsgeodet gav miljönämnden husägaren lov att fälla trädet.

Ihmisiä luistelemassa Sorsapuiston tekojääradalla.

Feffe park i Hangö kan få två konstisbanor

Två inte mycket dyrare än en.

En grop dit ett vattenrör ska placeras.

Krogars vattenandelslag är klart att ta i bruk

På tisdag (21.3) eftermiddagen är det premiär för det första hushållet i Krogars att ansluta sig till det lokala vatten- och avloppsnätet som fått namnet Vattenpost.