Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Oliver Kapanen vald till Juniorlejonens lagkapten

I junior-VM i ishockey kommer Oliver Kapanen att vara Finlands lagkapten. Den 19-årige centern Kapanen har under hösten fått sitt genombrott på seniornivå och har i klubblaget KalPa på 32 matcher noterats för 7+7=14 poäng.

Oliver Kapanen kommer från en hockeysläkt. Pappa Kimmo var en framgångsrik målvakt och farbror Sami hade en lång NHL-karriär. I JVM-laget spelar även Konsta Kapanen, Samis son och Olivers kusin.

Ässätbacken Aleksi Heimosalmi och Kärpätanfallaren Ville Koivunen är Finlands assisterande kaptener.

Sport

Urho Nissilä återvänder till moderföreningen Kuopion Palloseura

I februari blev det klart att Urho Nissilä lämnar den sydkoreanska klubben FC Suwon. Efter en kort period utomlands meddelar nu Kuopion Palloseura att Nissilä ansluter sig till dem.

Nissilä har undertecknat ett kontrakt som sträcker sig till juli. Fotbollsligan, där Kuopion Palloseura spelar, drar igång redan nästa vecka. Värvningen av Nissilä kom därmed mycket lämpligt.

– Det känns väldigt bra att vara tillbaka i Kuopio. Jag väntar med spänning på den kommande säsongen, vi har ett bra lag, säger Nissilä på föreningens hemsida.

Även tränaren Pasi Tuutti är nöjd över att samarbetet med Nissilä får en fortsättning.

– Fint att ”Upi” återvänder. Jag tror att varenda tränare i det här landet hade velat ha honom i sitt lag. Det faktum att vi redan tidigare år har gjort samarbete med ”Upi”, gör att han snabbt kommer in i laget.

Antonio Conte slutar som Tottenhams huvudtränare

Det var sent på söndag kväll som Tottenham meddelade att huvudtränaren Antonio Conte lämnar laget. Enligt klubben var det ett gemensamt beslut.

Contes hjälptränare Cristian Stellini kommer att ta över ledarskapet under resten av säsongen. För Tottenham kvarstår tio Premier League-matcher.

Conte tillträdde som huvudtränare för Tottenham i november 2021 och enligt kontraktet skulle han fortsätta till säsongens slut.

För några veckor sedan blev Conte rasande då hans Tottenham förlorade mot jumbolaget Southampton. Tottenham ledde matchen med trygga 3–1, men Southampton kom ikapp och utjämnade till slutresultatet 3–3. Efter matchen kritiserade Conte sina spelare på ett hårt sätt.

I nuläget ligger Tottenham på en fjärde plats i Premier League-tabellen.

Kimi Räikkönen 29:e i Nascar: ”Det var inte så dåligt”

Under helgen arrangerades den sjätte omgången av Nascar Cup Series-säsongen i Austin, USA.

Kimi Räikkönen var som bäst fyra med tio varv kvar till mål, tack vare ett lyckat arbete i depån. Men på grund av flera krockar i slutskedet tappade Räikkönen flera placeringar och gick i mål på 27:e plats. På grund av ett tidstillägg blev slutplaceringen sedan 29:e.

– Det var inte så dåligt. Vi hade otur med krockar på banan. Det var omstarter hela tiden och till slut nöttes mina däck. Det var synd, säger Räikkönen om den något röriga körningen till Motorsport.com

Räikkönen är ännu osäker på huruvida han kommer att göra fler Nascar-starter.

– Vi får se vad framtiden för med sig. Just nu har jag ingen aning, säger han.