Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Basturestaurangen i Vasa snart klar

I Vasa är byggandet av basturestaurangen Meri vid Inre hamnen i slutskedet. Enligt Tommi Mäki, vd för företaget som ansvarar för projektet, ska basturestaurangen vara klar i början av 2023.

Basturestaurangen Meri skulle ursprungligen har varit klar i slutet av sommaren men enligt Mäki finns det flera orsaker till att bygget har skjutits upp.

Dels är det tekniskt utmanande, med flytande restaurang och bastudel, dels har man utmanats av höga byggnadskostnader och förseningar av en del komponenter.

Relaterat

Laavu kalliolla alkusyksyn ruskassa.

Skadegörelse vid Molnträsket i Vasa – rastplats brann ner till grunden

Rastplatsen Kuutamolaavu, byggd med Vaasan latus talkokrafter, är en av de nyaste rastplatserna vid Molnträsket i Vasa. Den blev klar för tre år sedan.

Novia börjar utbilda agrologer i Vasa

Yrkeshögskolan Novia startar utbildning för agrologer och skogsbruksingenjörer i Vasa. Detta för att svara på näringslivets behov.

Utbildningen inleds hösten 2023 med sikte på examen 2027. Upplägget görs flexibelt och utbildningen börjar med tvååriga Öppna YH studier i Vasa. Det handlar främst om distansstudier kombinerat med närstudiedagar cirka en gång per månad.

- Novia har tagit emot många intresseanmälningar i maj och högskolan har nu fattat beslut om att verkställa utbildningen, säger Johnny Sved, tf prefekt vid institutionen för bioekonomi i ett pressmeddelande.

Man kan sedan tidigare studera till både agrolog och skogsbruksingenjör vid Novia i Raseborg.

Rastplats brann vid Molnträsket i Vasa

En rastplats vid Molnträsket i Vasa har brunnit ner. På föreningen Vaasan Latu som upprätthåller rastplatserna är man uppgivna.

Förutom själva rastplatsen brann också ett vedförråd och rikligt med ved.

Ordförande Pekka Uusi-Hakala misstänker att branden var anlagd. Under den senaste veckan har deras rastplatser redan råkat ut för illdåd tre gånger.

– Det är nog svårt att få folk motiverade att bygga nytt. Flera frivilliga lämnar nog bort nu på grund av den här vandalismen, säger Uusi-Hakala.

Exteriör av Vasa tingsrätt

Misshandlades i sitt hem – påstod sig ha blivit våldtagen av känd Vasa-brottsling

En kvinna i Vasa ljög om att en känd brottsling hade misshandlat och våldtagit henne. Vad som egentligen hände var att hon blev misshandlad i sitt hem av två andra personer.

Folk ute på däck och båtar som följer fartyget.

Wasaline tror på rekordsommar

Aurora Botnia har höjt kapaciteten, tar nu 935 passagerare.