Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Efter VM-succén: Cody Gakpo värvas av Liverpool

Premier League -klubben Liverpool värvar den nederländska anfallaren Cody Gakpo, meddelar Gakpos nuvarande klubb PSV Eindhoven.

Gakpo spelade en fin VM-turnering i vilken han gjorde tre mål på fem matcher. Tidigare hade också Manchester United visat intresse för Gakpo.

Liverpool har ännu inte bekräftat transfern men PSV skriver om transfern på sin webbplats.

Den 23-årige anfallaren åker snart till England, där de nödvändiga formaliteterna ännu ska göras innan övergången. Klubbarna informerar inte om övergångssumman, skriver PSV i ett pressmeddelande.

– Men det här är en rekordtransfer för PSV, säger klubbens vd Marcel Brands.

Enligt Sky Sports är övergångssumman mellan 35 och 45 miljoner pund.

Liverpool har letat efter en anfallare speciellt på grund av att Luis Diaz och Diogo Jota är skadade. På annandag jul tog Liverpool sig upp till sexa i Premier League efter att ha besegrat Aston Villa med 3–1.

Sport

Golfbollarna förändras för att göra slagen kortare

Bollarna i golf kommer att begå en förändring. Det har beslutats av instanserna som förvaltar reglerna i sporten, St. Andrews Royal and Ancient Golf Club R&A och USA:s golfförbund USGA.

Orsaken är att slagen blivit längre, samtidigt som det är svårt att förlänga golfbanorna.

– Vi är övertygade om att vi i och med det här beslutet har bättre möjligheter att nå en hållbar framtid för golf, skydda grenens särdrag och uppfylla vårt ansvar mot naturen, säger Martin Slubers, vd för RA till BBC.

De nya bollarna införs i proffsturneringar år 2028 och i amatörtävlingar år 2030.

SVT skriver att redan nu är ungefär 30 av alla golfbollar till salu sådana som klarar de nya testerna, medan 70 procent på sikt måste bytas ut.

HIFK hängde inte med – BK-46 tillbaka på segerspåret efter Europauttåget

Det blev uttåg mot serbiskt motstånd i helgens Europaspel. Men i den inhemska handbollsligan är BK-46 svårstoppade.

Tabellettan hade inte några större problem med att fixa med sig en trepoängare från huvudstaden på torsdagskvällen.

Ligafemman HIFK halkade efter direkt och BK ledde med 10–3 då första halvlek var halvvägs. 17–9 i paus blev under andra halvlek till 38–24 i en historia där gästerna aldrig släppte greppet.

– I andra halvlek hade vi en svagare stund, men under största delen av matchen gick det som det skulle och det syns i resultatet, kommenterade BK-lotsen Andreas Rönnberg på förbundets sajt.

– En dålig match av oss, vi fick inte igång spelet alls, sammanfattade IFK-tränaren Rostislav Grinishin.