Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

TS: Familjen Rafkin har köpt tillbaka konkursbelagda pizzeriakedjan Dennis

Dennis -pizzerian kyltti.
Bildtext Dennis Rafkin öppnade sin första pizzeria i Åbo år 1975. På bilden syns en av kedjans restauranger i Helsingfors.
Bild: Esa Syväkuru / Yle

Finlands äldsta pizzeriakedja Dennis sökte sig i konkurs i november i år. Nu återvänder familjen Rafkin som ägare.

Tidigare ägaren för Pizzeria Dennis Kim Rafkin har bekräftat för Turun Sanomat att han köpt pizzeriakedjan som gick i konkurs i november.

Dennis Rafkin lämnade pizzerian år 2008 och hans son Kim Rafkin sålde sin del år 2014. Pizzerian gick i konkurs under den nya ägarens ledning.

Enligt tidningen Turun Sanomat har äganderätten delvis skrivits över från den nuvarande ägaren. Kim Rafkin säger att det fortfarande är oklart när restaurangen kommer att öppna igen. Tanken är att restaurangen ska återgå till vad den var innan år 2014.

Finlands äldsta pizzeriakedja Dennis sökte sig i konkurs i november i år. Egentliga Finlands tingsrätt tog emot konkursansökningar för aktiebolagen Pizzeria Dennis och Dennis Food Factory. Företagen är insolventa och till de största borgenärerna hör Åbonejdens andelsbank och pensionsbolaget Ilmarinen.

Affärsmannen Dennis Rafkin öppnade sin första pizzeria i Åbo första maj 1975.

Artikeln är en bearbetning av artikeln TS: Rafkinit ostaneet konkurssiin menneen Pizzeria Denniksen skriven av Eino Kossila. Artikeln har översatts av Lina Frisk.