Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Teemu Pukkis tränare Dean Smith får sparken – Norwich har endast vunnit tre av sina tretton senaste matcher 

Uppdaterad 27.12.2022 17:21.
Dean Smith fotograferas i samband med en match.
Bildtext Matchen mot Luton blev den sista i Norwich för tränaren Dean Smith.
Bild: Joe Toth/Shutterstock/All Over Press

Fotbollsspelaren Teemu Pukki får en ny tränare. Efter måndagskvällens förlust mot Luton fattade Norwich nämligen beslutet att sparka chefstränaren Dean Smith.

Den nu 51-årige Dean Smith tog över Norwich i november 2021 och tränade laget i 13 månader. Förra säsongen degraderades Norwich från Premier League, och efter en lovande höststart har laget tappat greppet i Championship.

För klubbledningen blev måndagskvällens 1–2-förlust mot Luton droppen. Norwich kammade noll för tredje gången på fyra matcher.

Förutom Smith lämnar även de assisterande tränarna Craig Shakespeare och Liam Bramley klubben. Norwich meddelar att jakten på en permanent ersättare till Smith har inletts.

– Det var ett tufft beslut, men det kändes nödvändigt för att vi ska kunna nå vår målsättning som är avancemang Premier League, säger sportchefen Stuart Webber på klubbens webbplats.

– Med nästan halva säsongen kvar, och tre raka hemmamatcher på programmet, har vi nu möjlighet till en nystart såväl på som utanför planen.

Teemu Pukki spelar fotboll.
Bildtext Teemu Pukki stod för 1–1-kvitteringen i den 69:e minuten. Ett decimerat Luton avgjorde i den 89:e minuten och vann med 2–1.
Bild: Joe Toth/Shutterstock/All Over Press

Trots att Norwich gått tungt på sistone är laget femma, men avståndet till de två topplagen är nu tolv poäng. Lag 1–2 får var sin Premier League-biljett, medan lag 3–6 sinsemellan får kvala om den tredje biljetten.

Till skillnad från sin föregångare Daniel Farke har Dean Smith inte varit särskilt populär då han inte heller har fått resultaten med sig. Norwich har efter att Smith tog över spelat en mer konservativ fotboll som inte har fallit fansen i smaken.

Teemu Pukki har i säsongens 23 matcher noterats för åtta mål och fyra assist. Han sitter på ett utgående kontrakt och finländarens framtid är oklar. Om Norwich hittar en köpare kan välbetalde Pukki lämna klubben redan då transferfönstret öppnar i årsskiftet.

Tabelltoppen i Championship
LagMatcherPoäng
1. Burnley2347
2. Sheffield Utd2447
3. Blackburn2439
4. Watford2437
5. Norwich2435
6. Millwall2335

För Norwich har säsongen varit en berg-och-dalbana. Laget fick en svag inledning och efter den tredje omgången hade Norwich bara en poäng (0–1–2).

Därefter föll bitarna på plats och saldot i de åtta därpå följande matcherna var 7–1–0. Efter det har Norwich igen varit blekt: laget har sedan den 8 oktober snittat under en poäng per match med statistikraden 3–3–7.

Norwich fortsätter säsongen på fredag med en hemmamatch mot Reading.

Diskussion om artikeln