Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Flera timmars stopp för tågtrafiken mellan Tammerfors och Seinäjoki – en del tåg försenade, andra inställda

Uppdaterad 28.12.2022 18:35.
Många har fått vänta i flera timmar på tågen vid Tammerfors järnvägsstation.

Tågtrafiken stod stilla mellan Tammerfors och Seinäjoki i flera timmar på grund av ett fel i den elektrifierade banan. Felet orsakar fortfarande omfattande förseningar.

Felet upptäcktes på onsdag eftermiddag och beräknades först vara reparerat till omkring klockan 14, men det var först klockan 16 som felet blev åtgärdat.

Felet orsakar omfattande förseningar. IC36 mellan Uleåborg och Helsingfors är 5 timmar och 30 minuter försenat och IC22 mellan Rovaniemi och Helsingfors 4 timmar och 30 minuter försenat. IC 43 mellan Helsingfors och Vasa är cirka 5 timmar försenat. Tåget ersätts dessutom med bussar från Seinäjoki till Vasa.

Också banavsnittets andra tåg beräknas bli mellan en och tre timmar försenade och en del tåg har fått ställas in, bland annat IC187 från Helsingfors till Tammerfors klockan 22.03 eftersom tåget inte kommer att rymmas på banan. Passagerare hänvisas till R-tåget som lämnar Helsingfors klockan 22.40.

IC961 från Helsingfors till Kuppis i Åbo klockan 16.36 är också inställt. Mer detaljerad information om övriga förseningar och avbokningar hittar du på VR:s hemsida.

Tåg krockade med älg

IC472 från Björneborg till Tammerfors klockan 18.12 ersattes med buss, eftersom ett tåg krockade med en älg på järnvägen i Björneborg, vilket skadade bromsarna.

Artikeln uppdaterad med mer info om försenade tåg.