Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Greta Thunberg ger Andrew Tate svar på tal efter hans tweet om sina lyxbilar

Ett collage av Andrew Tate och Greta Thunberg.
Bildtext Andrew Tate och Greta Thunberg är med sina följarskaror jättar på Twitter. Men de är väldigt olika.
Bild: Yle

På sociala medier sprids mem och skärmdumpar av klimataktivisten Greta Thunbergs senaste tweet, där hon ger svar på tal till influeraren Andrew Tate.

Den tiktok-virala 35-åriga Andrew Tate har gjort en karriär på sina kontroversiella uttalanden. Den senaste är en tweet riktad till den 19-åriga klimataktivisten Greta Thunberg.

I tweeten talar han om hur många lyxbilar han har och hur mycket utsläpp de står för. Därefter frågar han vad hennes mejladress är så att han kan ge henne mera information.

Thunberg, som inte brukar svara på liknande meddelanden, har nu skrivit ett svar som fått över två miljoner gillningar på plattformen.

”Ja, snälla, upplys mig. Mejla mig på smalldickenergy@getalife.com”, har hon skrivit.

Många reaktioner

Reaktionerna har varit många, allt från att Thunberg är en seriös klimataktivist som inte borde ägna sig åt skitsnack på Twitter till att hon totaläger situationen.

Tate själv har svarat med ett ”hur vågar du?” i hänvisning till Thunbergs kända tal inför världsledare som blivit ett känt format på nätet. Han har också retweetat påståenden om att Thunbergs tweet bara fått gillningar av botar.

Andrew Tate har byggt en karriär på sociala medier med sina obesvärade kommentarer om sin kontroversiella kvinnosyn. Han har stängts av från bland annat Tiktok, Youtube och Instagram på grund av sina kränkande utlåtanden.

Innan har blev avstängd hade hans videor hunnit få 11 miljarder visningar på Tiktok, enligt The Guardian.

Tate har blivit avstängd från Twitter två gånger, 2017 och 2021. Efter att miljardären Elon Musk köpt Twitter har Tate kunnat använda plattformen igen.

Källor: Aftonbladet, NBC News, Forbes