Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Iivo Niskanen gör åtminstone tre starter i Tour de Ski

Finlands största stjärna i längdskidåkning Iivo Niskanen tävlar på åtminstone de tre första deltävlingarna av Tour de Ski, som inleds på lördag. Trefaldiga OS-guldmedaljören har varit borta från säsongens tävlingar hittills i och med coronasmittan strax innan premiären på Ruka i november.

Niskanen skriver på sitt Instagram-konto att han i dagsläget inte klarar av hela touren, men att han i enstaka deltävlingar kan tävla på en god nivå. Han tänker kolla läget på nytt efter att ha deltagit i de tre första loppen.

– Ifall jag ännu efter det sedan fortsätter på touren, måste känslan och konditionen vara bra och gynna förberedelserna inför VM i Planica på bästa möjliga sätt, tillägger han.

I förra upplagan av Tour de Ski för ett år sedan tog Niskanen en tredje plats i sammandraget. Det var första gången en finländare på herrsidan placerade sig bland de tre främsta på turnén.

Tour de Ski avslutas på söndag nästa vecka. Yle sänder de flesta loppen.

Sport

Sveriges fotbollsdamer missar sommar-OS 2024

Sverige har spelat i varje OS sedan damfotbollen introducerades på programmet i Atlanta 1996. Efter fredagens matcher i Nations League står det klart att Sverige inte kommer att vara med i Paris 2024.

Sverige åkte på en 0–1-förlust i Schweiz och tappade chansen att vinna gruppen. Spanien säkrade gruppsegern, trots att laget åkte på en sensationell 2–3-hemmaförlust mot Italien. Inför matchen låg oddsen för en italiensk seger på cirka 30.

Om Sverige hade besegrat Schweiz hade gruppsegern stått på spel i den avslutande Spanien–Sverige-matchen.

Aino-Kaisa Saarinen kramar om Riitta-Liisa Roponen.

Direkt: Visar stålkvinnan Riitta-Liisa Roponen att gammal är äldst?

Riitta-Liisa Roponen skriver världscuphistoria.

Anna Westerlund

Westerlund är damfotbollens nya pärla, också tidigare landslagskollegan Julin belönades på bollförbundets gala

Anna Westerlund fick ett nytt hedersomnämnande av bollförbundet då hon utsågs till pärla (Helmi). Bland de prisbelönta på galan fanns också landslagens nuvarande fixstjärnor Lukas Hradecky och Natalia Kuikka..

GrIFK och Dicken inledde baltiska ligan med varsin seger

De finländska mästarna Grankulla IFK vann över lettiska med 41–25 (17–10) då damernas baltiska liga inleddes i Tallinn. Helsingforslaget Dicken vann däremot över litauiska Zalgiris med 31–28 (16–11) i en mer jämn match.

Båda finländska lagen kommer att spela varsin match även på lördag och söndag.