Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Fotbollsspelaren Jake Daniels fick applåder då han berättade om sin homosexualitet för laget: ”Lite overkligt”

Engelska fotbollsspelaren Jake Daniels kom ut med sin sexuella läggning i somras. Han blev den första manliga proffsfotbollsspelaren i England på över 30 år att offentligt berätta om sin homosexualitet.

Ett halvt år senare berättar Jake Daniels i en intervju för tidningen The Mirror att beslutet haft oerhört positiva följder.

– Det har varit otroligt. Absolut en av de bästa sakerna jag gjort i mitt liv. Jag har fått enormt mycket stöd.

– Jag känner mig bättre, kan forma mitt liv som jag vill och får vara mig själv varje dag. Det är fantastiskt, säger 17-åringen Daniels.

Ett spänningsmoment var hur lagkamraterna i Championship-klubben Blackpool skulle reagera. Han beslöt sig för att berätta för laget, eftersom hemlighållandet hade börjat påverka hans mentala välbefinnande.

– Jag bad dem sätta sig och berättade vad som har hänt. Sedan började de alla applådera, vilket var lite overkligt. Jag hade inte förväntat mig det, säger Daniels.

Sport

Förändring i Finlands kvaltrupp – Tenho ersätter skadade Hoskonen

Niilo Mäenpää kommer inte att kunna spela i Finlands nästa EM-kvalmatch. Mittfältaren missar matchen mot Nordirland på grund av sjukdom.

Arttu Hoskonen åkte i sin tur på en skada under fredagens träning och lämnar truppen. Han ersätts av HJK:s mittback Miro Tenho.

Tenho som gjort två A-landskamper tidigare ansluter sig till laget under lördagen.

Kvalmatchen mellan Finland och Nordirland sänds direkt i TV2 och på Arenan på söndag klockan 21.45.

Maja Dahlqvist och Nadine Fähndrich.

Direkt: Sprintcupen avgörs i Lahtis – svensk-schweizisk duell om kristallkulan

Fähndrich har ett försprång på 22 poäng i sprintcupen.

Tung kvalstart för Sverige – föll mot Belgien efter Lukakus hattrick

Belgien studsade tillbaka efter VM-floppen och inledde EM-kvalet i övertygande stil. Laget besegrade Sverige med 3–0 på bortaplan i Domenico Tedescos första match som förbundskapten.

Romelu Lukaku fick också personlig revansch för VM och stod för ett hattrick. Det första målet kom strax före paus, det andra i början av andra halvlek och det tredje i slutet av matchen.

Starten på kvalet blev därmed tung för Sverige men förbundskaptenen Janne Andersson anser ändå att man gjorde en bättre insats än vad resultatet visar.

– Resultatet är skit. Men tittar man på matchen gör vi fler saker som ändå är ganska bra, säger han enligt SVT.

Zlatan Ibrahimovic var tillbaka i landslaget och fick hoppa in i den 71:a minuten.

Resultat:

Sverige–Belgien 0–3

Österrike – Azerbajdzjan 4–1

Frankrike–Holland 4–0

Gibraltar–Grekland 0–3

Tjeckien–Polen 3–1

Moldavien–Färöarna 1–1

Bulgarien–Montenegro 0–1

Serbien–Litauen 2–0

Innebandyförbundet ansöker om att arrangera VM för damer och herrar i Finland

Innebandyförbundet rapporterar att de ansökt om att få arrangera VM i innebandy för herrar år 2026 i Tammerfors och för damer år 2027 i Åbo.

Ansökan måste lämnas in senast den 7:e april till det internationella innebandyförbundet IFF som tar det sista beslutet.

Finland har tidigare ordnat herr-VM i innebandy år 2002, 2010 och 2021. Dam-VM har ordnats två gånger på finsk mark, 1997 på Åland och 2015 i Tammerfors.